Helyi közélet

2015.09.14. 14:16

Felejthetetlen nyár a nyírmadai Humán Szolgáltató Központban

Nyírmada - Mozgalmas nyári napokat tudhatnak maguk mögött az ellátottak a nyírmadai Humán Szolgáltató Központban. A klub tagjai a délelőtti órákban több alkalommal mérhették össze ügyességüket „Ki mit tud”-on, ahol helyezéseket is vehettek át.

Nyírmada - Mozgalmas nyári napokat tudhatnak maguk mögött az ellátottak a nyírmadai Humán Szolgáltató Központban.

A klub tagjai a délelőtti órákban több alkalommal mérhették össze ügyességüket „Ki mit tud”-on, ahol helyezéseket is vehettek át.

Látogatást tettek Gergelyiugornyán, ahol közelebbről is szemügyre vehették a Tisza part élő világát, majd különböző szórakoztató eszközöket is igénybe tudtak venni.

Voltak a nyíregyházi Sóstón is, ahol megnézhették a Tófürdő természetes partját, valamint a Bujtosi tó sétánya csodálatos élményt nyújtott az ellátottaknak. Sokak örömére, és kérésére a McDonald’s-ba is látogatást tettek.

A fiatalok meglátogatták a Báthori várkastélyt, ahol a Báthori család korát és legendáit ismerhették meg képekben. A kirándulás résztvevői a helyi Cukrászda vendégszeretetét is élvezhették, ahol lehetőség volt fagylaltozásra, süteményezésre.

A nyári napokon az ellátottak több alkalommal lelkesen készültek szalonnasütésre, valamint az intézmény dolgozói bográcsban készült finomságokkal is kedveskedtek.

A Védőnői Szolgálat munkatársa egészségnap keretében előadást tartott a káros szenvedélyek hatásairól.

Heti rendszerességgel zajlik kulturális, illetve szórakoztató jellegű foglalkoztatás, valamint folyamatosak a kártyapartik, a társasjátékok, a csocsózások. Az ellátottak részére biztosítanak különböző sport- és szabadidős programokon, rendezvényeken való részvételt.

A fogyatékkal élők számára szolgáló nappali intézményben színes fonalakból készült, kisméretű egyedi mintás szőnyegeket szőnek az ellátottak, ajándék, és dísztárgyakat készítenek, illetve lehetőség van a varrásra, gyöngyfűzésre, bőrtolltartó készítésre.

Az eltelt néhány hónap bizonyítékát adta, hogy milyen nagy szükség van a sérült fiatalok nappali ellátására, szinten tartásukra, fejlesztésükre.

- Kissné Czipták Judit, Terápiás munkatárs -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában