Helyi közélet

2015.09.23. 19:33

Jól pörög a kórházprojekt Mátészalkán

Mátészalka - Hétfőtől új helyen találhatóak meg a sebészeti jellegű szakellátások a szalkai gyógyintézményben.

Mátészalka - Hétfőtől új helyen találhatóak meg a sebészeti jellegű szakellátások a szalkai gyógyintézményben.

Szinte nem telik el úgy hét, hogy a több mint 1,8 milliárd forintos, a Szatmár-Beregi Kórházakat érintő fejlesztéssel kapcsolatban ne kapjuk egy újabb jó hírt.

A múlt héten írtuk meg, hogy a mátészalkai telephely felújított belgyógyászati tömbjének minden szegletét belakták a betegek és a gyógyítók.

– A legfrissebb információ, hogy a hotel-diagnosztikai épület földszintjén már az utolsó simításokat és takarítási munkálatokat végzik a dolgozók, ez pedig azt jelenti, hogy a program ismét egy fontos állomásához érkezett – mondta el lapunknak Komán Attila projektmenedzser.

Egységes betegirányítás

– Szeptember 28-ától, hétfőtől a hotel-diagnosztika földszintjén találják meg a betegek a sebészeti jellegű szakellátásokat, többek között a traumatológiai, a sebészeti, a nőgyógyászati, az urológiai, az aneszteziológiai szakrendelőket kereshetik itt fel az egészségügyi intézménybe érkező páciensek. Ez a tervezett egykapus beléptetőrendszer egyik pillére, célunk, hogy létrejöjjön az egységes, központosított járóbeteg-ellátás és betegirányítás.

KM

Ezek is érdekelhetik