Helyi közélet

2015.09.03. 19:09

Katona alkotók műveiből nyílt kiállítás

Budapest, 2015. szeptember 3., csütörtök (MTI) - Katona alkotók műveiből nyílt kiállítás a Magyar Nemzeti Múzeum Vay Ádám Muzeális Gyűjteményében csütörtökön.

Budapest, 2015. szeptember 3., csütörtök (MTI) - Katona alkotók műveiből nyílt kiállítás a Magyar Nemzeti Múzeum Vay Ádám Muzeális Gyűjteményében csütörtökön.

A Magyar Honvédség vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár Kulturális és Rekreációs Igazgatóság Kulturális Alosztálya a Magyar Nemzeti Múzeum vajai múzeumával és az MH 5. Bocskai István Lövészdandárral összefogásban első alkalommal szervezte meg augusztus 24. és szeptember 3. között a Vajai Honvéd Művésztelepet a "legelhivatottabb" katona alkotók számára.

Ez a "művésztelep" kilenc katonának nyújtott lehetőséget, hogy egy képzőművész tanár, Tamus István grafikusművész, főiskolai docens szakmai irányítása mellett inspiráló, történelmi környezetben alkothasson, fejlődhessen. A tíz napos program keretében művészettörténeti, szakmai előadásokon, rajz- és festészeti órákon, személyre szabott konzultációkon, valamint szakmai kirándulásokon és kulturális programokon vehettek részt a katonák.

A csaknem harminc kiállított alkotás között vannak grafikai tanulmányok, rézkarcok, linómetszetek, akrillfestmények, olajfestmények, fafaragások, művészfotók.

A tárlatot a Magyar Nemzeti Múzeum Vay Ádám Muzeális Gyűjteményében október elsejéig tekinthetik meg a látogatók - olvasható a honvédségi közleményben.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában