Helyi közélet

2015.09.08. 13:36

Kenéz-Vencel párbaj: íjászverseny a Tiszánál

Gávavencsellő - A Nemzeti Íjászszövetség a kenézlői és a gávavencsellői önkormányzattal karöltve rendezte meg a Kenéz-Vencel íjászpárbaj a Tisza felett – 2015 elnevezésű programot.

Gávavencsellő - A Nemzeti Íjászszövetség a kenézlői és a gávavencsellői önkormányzattal karöltve rendezte meg a Kenéz-Vencel íjászpárbaj a Tisza felett – 2015 elnevezésű programot. Mindez nem szimpla Tisza-átlövés és célbalövés volt egy-egy 150 méterre lévő, életnagyságú tölgyfa szoborra, hanem a párbaj tétjének átélésével és a lelki megtisztulással járó, összpontosításra lehetőséget nyújtó alkalomnak bizonyult.

A párbaj kürtszóra kezdődött a vencsellői oldalon, és az íjászok egyesével lőttek, a sorrendet a párbajmester ismertette. Az számított találatnak, ha a nyíl hegye a szobor talajszint feletti részében állt. A mezőny tagjai kürtszóra átvonultak a kenézlői oldalra, ahol a „Kenéz lő” jegyében folytatódott a párbaj.

Zárásként egy-egy vencsellői és kenézlői hajadon (akiknek a „kezeiért” folyt a küzdelem), valamint azok az íjászok, akiknek sikerült találatot elérniük, ladikba ültek, és a Tisza közepén vízre helyezték a két település koszorúját.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában