Helyi közélet

2015.10.30. 10:04

Kétségbe vonták a doktori címét

Érpatak - Érpatak polgármesterét, Orosz Mihály Zoltánt közokirat-hamisítással vádolják.

Érpatak - Érpatak polgármesterét, Orosz Mihály Zoltánt közokirat-hamisítással vádolják.

Ezúttal betegségre hivatkozva nem jelent meg Orosz Mihály Zoltán, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Érpatak polgármestere a tárgyaláson; az ellene közokirat-hamisítás vádjával indított eljárás a Püspökladányi Járásbíróságon zajlik. A településvezető a betegségéről faxon küldött igazolást a bíróságnak. Hasonlóan tett október 8-án is, akkor külföldi tanulmányútra hivatkozva nem jelent meg a büntetőtanács előtt.

A polgármester a doktori igazolása miatt került bajba azt követően, hogy 2012-ben Debrecenben új személyi igazolványt igényelt. A doktori végzettségéről a hivatalban egy idegen nyelvű okiratot mutatott be, így neve elé bejegyezték a doktori címet. A Debreceni Járási Ügyészség vádirata szerint azonban az érintett teológiai akadémia nem államilag elismert felsőoktatási intézmény, így doktori cím adományozására nem jogosult, amiről a vádlott tudott.

Orosz Mihály Zoltán nyilvános önéletrajza szerint matematika-fizika szakos középiskolai tanár, jelenleg a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi kar jogász hallgatója. Ezen kívül – idézzük – „tudományos fokozatot szerezve a Sophia Perennis Theologiai Akadémián (érpataki székhelyű – a szerk.) kutatásokat-tanulmányokat folytatok a vallásfilozófia és a valláspszichológia területén a megváltástan, a kegyelemtan és a lélektan intenzív tanulmányozása révén és konkrétan az Üdvösség embere témakörben”.

HBN-SZZSL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában