Helyi közélet

2015.10.28. 13:12

MSZP-sajtótájékoztató: Kiegyenlítettebb uniós forráskihelyezésre volna szükség

Nyíregyháza – Bár a 2014-2020-as uniós pályázati ciklus második évének a végén járunk, jól látható, hogy az ország, s benne a pályázó önkormányzatok komoly elmaradásban vannak a források lehívásában és lekötésében – mondta el Nagy László, az MSZP városi elnöke szerdai sajtótájékoztatóján.

Nyíregyháza – Bár a 2014-2020-as uniós pályázati ciklus második évének a végén járunk, jól látható, hogy az ország, s benne a pályázó önkormányzatok komoly elmaradásban vannak a források lehívásában és lekötésében – mondta el Nagy László, az MSZP városi elnöke szerdai sajtótájékoztatóján. – Hét évvel ezelőtt a nyíregyházi közgyűlés ilyenkor már kész városfejlesztési programmal rendelkezett (ez volt a Bencs-terv), s a város egészére vonatkozó részletes akciótervet is letett az asztalra. Most viszont még senki nem tudja, mi lesz a sorsa az elkövetkező öt évben a város által elkölthető 28,4 milliárd forintnak. A választásokhoz igazított, s annak alárendelt forráselosztásnak köszönhetően hol beruházási dömpingek, hol pedig kihasználatlan szorgalmi időszakok váltják egymást, ami rossz a magyar építőiparnak, de a munkahelyteremtést sem szolgálja – osztotta meg véleményét Nagy László. Csabai Lászlóné megyei alelnök a késlekedés és a kiegyenlítetlen gazdaságpolitika tarthatatlansága mellett arra is rámutatott, hogy a bérlakásépítések területén 10 éve nem történt előrelépés.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában