Helyi közélet

2015.10.14. 13:24

Nyírbátor következő tíz éve

Nyírbátor - Meghatározták az elkövetkezendő évek fejlesztési irányait.

Nyírbátor - Meghatározták az elkövetkezendő évek fejlesztési irányait.

Jóváhagyta Nyírbátor képviselő-testülete a városfejlesztési stratégiát szeptemberi ülésén. Ez a fejlesztés három pilléren áll, a gazdaság, turizmus és a kultúra-szabadidő-sport ágazatok. Mindhárom korszerűsítésének középpontja a család. A cél az, hogy a település népességmegtartó képessége erősödjön.

Máté Antal polgármester elmondta, a város vezetése számára rendkívül fontos, hogy egy olyan településsé váljon Nyírbátor, amely lehetőséget teremt a fiataloknak, hogy a Nyírség szívében valósítsák meg álmaikat. A program a gazdaság, az ipari park fejlesztésén, munkahelyteremtésen túl fontos fejezeteket szán az idegenforgalomnak is. Ezen a területen a település kooperációs partnerei a történelmi egyházak és a városban működő sportegyesületek és civil szervezetek.

Kiemelkedően fontos hangsúlyt kap az élhető környezet és a szabadidő hasznos eltöltéséhez szükséges feltételek kialakítása is. A város új játszóterek, közparkok, szórakozóhelyek, szabad­időközpontok kialakítását tervezi az egész települést lefedő térfigyelő rendszerrel, és olyan kedvezményes árak kialakításával, amelyek figyelembe veszi az itt élők jövedelmi viszonyait. A város vezetője kijelentette, hogy ezekhez a tervekhez részben uniós forrásokat, brüsszeli támogatásokat, üzleti partnereket kívánnak bevonni. Bíznak benne, hogy a jövőben is a korábbiakhoz hasonló eredményességgel tudják megvalósítani a fejlesztéseiket.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában