Helyi közélet

2015.10.26. 08:10

Őszi szünet: a gyereknek öröm, a szülőknek üröm

Nyíregyháza - A kisgyermekes, dolgozó szülők jelentős részének nagy fejtörést okoz a csemeték elhelyezése az egyhetes szünidőben.

Nyíregyháza - A kisgyermekes, dolgozó szülők jelentős részének nagy fejtörést okoz a csemeték elhelyezése az egyhetes szünidőben.

Az idén az október 23-i hétvégével kiegészülve tíznapos az őszi szünet. Ez a kiadós pihenő jó alkalom lehet(ne) arra, hogy együtt legyen a család, közös programokat szervezzenek, szóval a kicsiktől a legnagyobbakig mindenki feltöltődjön energiával az erőforrásainkat megtépázó hideg tél beállta előtt.

A kisgyermeket nevelő, dolgozó szülők jelentős része sajnos képtelen 4-5 napos eltávra menni a munkahelyéről, s emiatt nem kis fejtörést okoz számukra a csemeték elhelyezésének, felügyeletének megoldása az egyhetes szünidő alatt.

Az óvoda kapuja nyitva áll

Kercsóné Eszter kihasználja, hogy kislánya imád óvodába járni, és a nyíregyházi Virág utcai intézményben október utolsó hetében is örömmel fogadják a gyerekeket az ügyeletet ellátó dajkák és óvónők.

– Zsófi már a bölcsit is nagyon élvezte, imád a többi gyerekkel lenni. Most három és fél éves, kiscsoportos. Igaz, ezen a héten egy másik szobában lesznek, de igazából ez semmit nem jelent, ugyanúgy megy majd a játék, móka, kacagás, mint máskor, és természetesen étkeztetés is a megszokott menetrend szerint zajlik ilyenkor az oviban. Hatalmas segítség ez nekünk, dolgozó édesanyáknak! Lehervadna a mosoly az arcunkról, ha a Virág utcai ovi nem nyitná ki a kapuit az őszi szünet alatt! – mesélte Kercsóné Eszter.

A nyíregyházi Farkas Zita két gyermek édesanyja: Lora 4, Attila 8 esztendős. Mint mondja, bölcs előrelátással minden szünidőben meg lehet találni a lehető legoptimálisabb megoldást.

– A nagyszülők ilyenkor még inkább kincset érnek! Boldogok, hogy „unokázhatnak”, és a szülő is nyugodt, hogy jó kezekben van a csemetéje. Érdemes programokat szervezniük, például felüdítő lehet egy állatkerti séta vagy egy bábszínházi előadás. A szülői közösség csapatmunkáján is sok múlik! Mi öten felváltva vállaljuk egy-egy napra a gyerekek felügyeletét.

Csak a munkahelyre ne!

– A lehető legrosszabb megoldás, amikor a szülő gyermekmegőrzőnek használja a munkahelyét. Ezt általában úgy élik meg a kicsik, mint egy börtönt, ahol egy helyben kell ülniük és megmukkanniuk sem lehet. Tegyünk meg mindent annak érdekében, hogy legalább 2-3 teljes napot együtt tölthessünk a gyermekeinkkel! Ha a pénztárcánk engedi, akár egy wellnesshétvégére is elutazhatunk! – tanácsolta Farkas Zita.

KM-PI

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában