Helyi közélet

2015.10.30. 17:50

Visszatért a vonat vámpírja? Ez csupán két hete történt...

Nyíregyháza, Ajak - 2008-ban ijesztő élményeiről számolt be olvasónk, amikor az éjszakai vonaton utazott a záhonyi vonalon. A cikket Halloween miatt elevenítettük fel, erre kaptunk egy friss levelet: "Amikor olvastam a vonaton utazó személy élményét a vámpírral, meghűlt bennem a vér, mert velem is hasonló dolgok történtek" - írja olvasónk.

Nyíregyháza, Ajak - 2008-ban ijesztő élményeiről számolt be olvasónk, amikor az éjszakai vonaton utazott a záhonyi vonalon. A cikket Halloween miatt elevenítettük fel, erre kaptunk egy friss levelet: "Amikor olvastam a vonaton utazó személy élményét a vámpírral, meghűlt bennem a vér, mert velem is hasonló dolgok történtek" - írja olvasónk.

Egyetemre járok a fővárosba és többnyire szombaton az éjféli vonattal szoktam hazautazni.

Két hete nagy sietségemben egyel hamarabbi IC-re vettem jegyet, de csak a vonaton vettem észre, hogy csak Nyíregyházáig közlekedik, holott én Ajakig szeretnék utazni. A mellettem ülő férfi mondta, hogy szálljak le Szolnokon, ott még nincs nagy időkülönbség a 18:23-as IC és a 18:28-kor induló sebes vonat között és akkor nem kell Nyíregyházán ülnöm 1 órát. Úgy is tettem, csupán 10 percet vártam és már a sebes vonaton utaztam tovább. Talán a következő állomáson felszállt egy "hölgy", köszönés nélkül leült és a lábait feltette a szemben lévő ülésre. Gondoltam, hogy egyszerűen csak neveletlen, ami manapság nem ritka dolog.

Kb. 10 percen keresztül a körmeit rágta és közben furcsa, nyögdécselő hangokat adott ki. Igyekeztem nem törődni vele, majd egyszer csak felállt és odalépett mellém. A kabátomat akarta leakasztani a fogasról, amit én döbbenten csak néztem. A kabátom ráadásul be volt csavarodva és nem tudta egyszerűen csak leemelni, de nem is igyekezett vele, tehát nem úgy csinálta, mint egy tolvaj. Én meg csak ledermedve néztem. Aztán a nő a kabátommal együtt visszaült és az ölében szorongatta azt.

Akkor álltam csak fel és emeltem fel a hangom, hogy: "Hé, mi a fenét csinálsz? Az az én kabátom!" Majdhogynem dulakodtunk, mire sikerült kirángatnom a kezéből. Nem tudtam mire vélni a dolgot, visszaültem és csak bámultam hol a nőt, hol meg csak magam elé. Abban a percben jött a kalauz és a hölgyet kihívta, ugyanis nem volt jegye és le akarta szállítani.

Akkor kicsit megnyugodtam és csak remélni tudtam, hogy nem látom újra. 15 perc elteltével a nő mégis ott termett, egy almás kaláccsal a kezében. Megint leült és a kalácsot majszolta. Ekkor kezdtem látni rajta, hogy valami nagyon nincs rendben. Gonosz tekintete és még gonoszabb mosolya megrémített. A száján morzsa darabkák, ő pedig elégedetten hátradőlt és csak mosolygott. Lassan oldalra fordította a fejét, úgy , hogy az ablaküvegben látta magát. Legalábbis én azt hittem, hogy magát látja, de nem így volt. Tehát látott ott valakit, akivel beszélgetni kezdett....

"Szeretnéd? Tényleg szeretnéd, hogy megtegyem? Tudod, hogy érted bármire képes vagyok!" Na, ekkor már tényleg halálra rémültem. Pár perc múlva a kalauz újra megjelent és kérdezte a "hölgyet", hogy jobban van-e már. Ő meg csak bólogatott, hogy igen. Ekkor én grimaszolhattam, vagy mindenesetre elég fura fejet vághattam, mert a kalauz szólított, hogy mondjam, mit akarok?!

Hát nem értette a jelzésemet, én meg nem mertem szólni...elvégre nem tudhatom, hogy van-e kés vagy egyéb dolog nála. Tehát mondtam a kalauznak, hogy semmi. De ahogy elment a kalauz, összekaptam a holmimat és elmentem onnan néhány kabinnal arrébb. Aztán elmeséltem a kalauznak, hogy én nem vagyok "beszari", de akkor minden átfutott az agyamon. Szegény, nem is tudott sokat hozzáfűzni, csak annyit mondott, hogy mióta Lipótmezőt bezárták, nagyon sokan vannak.

Én pedig elmondhatom, hogy ezek az "éjféli utazgatásaim" mindig ilyen izgalmasak, ugyanis azelőtt egy olyan férfival ültem egy kabinban, aki 12 évet ült nemi erőszakért, de még tőle sem féltem úgy, mint ettől a fura nőtől.


Nyíregyháza, Záhony – Szabolcs megye uncsi, igaz? Itt nincsenek kísértetek, ufók, vámpírok, szörnyek. Na de most bebizonyítjuk, hogy mennyire téved! Az évek során megannyi különös beszámoló gyűlt össze a megyéből. 2008-ban például egy olvasónk együtt utazott egy vámpírral az éjszakai záhonyi vonaton… tovább »


var __machform_url = http://imdigital.hu/machform/embed.php?id=286341 ; var __machform_height = 549;

// ]]>


Visszajár a plébános harangozni? Rejtélyes dolgok történnek az Ön településén? Van egy elhagyatott ház, amit inkább elkerülnek arrafelé? Ha nem csak olvasni szereti a túlvilági történeteket és ismer egyet-kettőt, feltétlenül ossza meg velünk!


Amennyiben történetét megosztja velünk, Ön tudomásul veszi, hogy a levelében leírtak szerzői jog védelme alatt nem állnak. A szerkesztőség a történet valóságtartalmáért felelősséget nem vállal.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában