Helyi közélet

2015.11.12. 15:16

Videó: Botrányba fulladt a Roma Önkormányzat közgyűlése

Mohács, Nyíregyháza - Anyázás, életveszélyes fenyegetés, hasba vágott sajtós. A megyei közgyűlés tagja megerősítette: a szervezetben hónapok óta komoly feszültségek vannak.

Mohács, Nyíregyháza - Anyázás, életveszélyes fenyegetés, hasba vágott sajtós. A megyei közgyűlés tagja megerősítette: a szervezetben hónapok óta komoly feszültségek vannak.

– Néhány hangos szó, nyomdafestéket nem tűrő jelző eddig is előfordult a roma önkormányzat közgyűlésein, de anyázásra, életveszélyes fenyegetésekre és tettlegességre eddig még nem volt példa – értékelte lapunk kérésére a Országos Roma Önkormányzat hétfő este Mohácson tartott rendkívüli testületi ülésének történéseit a szabolcsi delegáció egyik résztvevője, Galyas József.

Elszabadultak az indulatok

A megyei közgyűlés tagja megerősítette: a szervezetben hónapok óta komoly feszültségek vannak.

– Mi, ellenzékiek hívtuk össze a közgyűlést, hogy felelősségre vonjuk az országos vezetőket az elherdált projekt­pénzek miatt, és megvonjuk tőlük a bizalmat, ám erre nem került sor. A pozícióját féltő Hegedüs István elnök este hatra hirdette meg a programot, mivel azonban az őt támogató kisebbségiek kisebbségben voltak, nem nyitotta meg a közgyűlést, csak kiselőadást tartott, majd szünetet rendelt el – mesélte Galyas József.

– A hosszú expozé alatt és után is egyre fokozódott a feszültség, egymást követték a bekiabálások. Az egyik indulatos résztvevő hasba vágta a közgyűlésről tudósító egyik sajtóst. Minket, a Lungo Drom-elnökkel szembefordulókat is alapos veréssel fenyegettek, ezért jobbnak láttuk, ha kivonulunk az ülésről, és hazafelé vesszük az irányt, amíg ránk nem küldik az emlegetett verőlegényeket.

Megtámadják a határozatokat

– Az ülést állítólag nyolckor nyitotta meg Hegedüs István. Hogy pontosan miről és hogyan szavazott ezek után a roma testület, nem tudom, de nincs is jelentősége, hiszen álláspontunk szerint a közgyűlés megtartása ebben a formában szabályellenes és törvénysértő volt, az ott hozott döntések, határozatok így érvénytelenek – summázta Galyas József.

KM-PI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában