Helyi közélet

2015.12.20. 18:42

Betlehemi Lánggal gyújtották meg a negyedik adventi gyertyát Kisvárdán

Kisvárda – Advent negyedik vasárnapján, december 20–án délután négy órakor a Bécsből érkezett Betlehemi Lánggal gyújtotta meg Kisvárdán, a főtéren, a Sétáló utcában, a Városháza előtt lévő adventi koszorú negyedik gyertyáját Dr. Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter.

Kisvárda – Advent negyedik vasárnapján, december 20–án délután négy órakor a Bécsből érkezett Betlehemi Lánggal gyújtotta meg Kisvárdán, a főtéren, a Sétáló utcában, a Városháza előtt lévő adventi koszorú negyedik gyertyáját Dr. Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter. A miniszter rövid köszöntőjében a szeretetről, egymás tiszteletéről, s az összefogásban rejlő együttes fejlődésről szólt az adventi várakozás jegyében a Sétáló utcát megtöltő több száz jelenlévőhöz.

A Betlehemi Lángot a Jeruzsálemi Szent Lázár Katonai és Kórházi Lovagrend Észak–Magyarországi /Miskolc/ Szent János Kommenda parancsnoka, Mosolygó Béla és helyettese lovag Dr. Mezei László hozta el.

Az ünnepi műsorban közreműködött a Görög katolikus Egyházközség és a Szent György Görög katolikus Óvoda és Általános Iskola. Nagy Lóránt színművész egy szép karácsonyi verssel üdvözölte a megjelenteket. Ezt követően indul a fáklyás kántálás a Városháza elől a görög katolikus templomig. Itt a misztériumjátékot Szent György iskolánk növendékei mutatták be Szegediné Godek Margit tanárnő vezetésével. A műsor meglepetése vendége Nagy Lóránt színművész karácsony közeledtét énekével köszöntötte.

Ezután a görög katolikus karitász tagjai forralt borral, teával, süteménnyel, bejglivel vendégelik meg a jelenlévőket!

- Vincze Péter -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában