Helyi közélet

2015.12.15. 13:20

Kétszer is meggondolják az emberek, hogy kinek segítenek

Nyíregyháza – Kisebb összegekkel támogatom a fedél ­nélkülieket, rászorulókat – ismerte be a kisvárdai Kertész Kata.

Nyíregyháza – Kisebb összegekkel támogatom a fedél ­nélkülieket, rászorulókat – ismerte be a kisvárdai Kertész Kata.

– Ha leszólítanak az utcán, ritkán jótékonykodom, csak akkor, ha úgy érzem, megérdemli, aki kér. A szüleim viszont minden évben támogatják a lábbal festőket, és az evangélikus egyháznak is gyűjtünk ruhaadományokat – válaszolta kérdésünkre a nagycserkeszi Tímári Dávid.

Lucza Sándor József több szervezetet is segít. – A kertvárosi fogyatékos gyermekeket, a Vöröskeresztet, valamint a gyermekétkeztetési alapítványt a lehetőségeimhez mérten támogatom – mondta el érdeklődésünkre a nyíregyházi férfi.

– Piacon dolgozom, ahová gyakran jönnek adományokat gyűjteni. Bevallom, jól megnézem, kinek adok, mert sokan visszaélnek az emberek jóhiszeműségével és segíteni akarásával – vélte a nyíregyházi Palicz János.

A megyeszékhelyen élő Kanalas Anikó sem fukarkodik, ha jó ügyről van szó. – Ha szegény gyerekeknek gyűjtenek, kinyílik a pénztárcám. Ha mi nem segítünk rajtuk, akkor kik? – tette fel a kérdést a fiatal lány.

Barátja, Ádám László is szívesen ad, ha jó helyre kerül. – Hajléktalanoknak, beteg gyermekeknek szívesen adakozom.

 

KM-CsA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában