Helyi közélet

2015.12.24. 11:27

Mosolyt és ajándékokat vittek a TKKI-s angyalok

Nyíregyháza - Örömteli meglepetést szereztek a Türr István Képző és Kutató Intézet(TKKI) angyalai a nyíregyházi Huszár­telepen található Viola út 5. szám alatti társasházban lakó gyermekeknek: csomagokkal a kezükben csöngettek be a lakásokba!

Nyíregyháza - Örömteli meglepetést szereztek a Türr István Képző és Kutató Intézet(TKKI) angyalai a nyíregyházi Huszár­telepen található Viola út 5. szám alatti társasházban lakó gyermekeknek: csomagokkal a kezükben csöngettek be a lakásokba! Az ajándékokat a TKKI Nyíregyházi Igazgatóságának munkatársai gyűjtötték össze, hogy szebbé tegyék 35 gyermek karácsonyát.

A Bizalom és Munka modellprogram keretében 3 éve felújított egykori laktanya épületében 18 lakás található. Az „angyalok” az itt lakó fiatalokat lepték meg az ajándékcsomagokkal. A pillanatnyi ámulatot követően, örömtől ragyogó szemekkel és hatalmas mosollyal vették át a gyerekek a nekik járó csomagokat, amelyeket izgatottan bontottak ki, hogy lássák mit kaptak, „amiért egész évben jól viselkedtek”.

Az épület felújítási munkálatait – a helyi önkormányzattal és számos partnerszervezettel együttműködve – a TKKI koordinálta, a modellprogram eredményeként 18 roma családnak változtak meg az életkörülményei azzal, hogy új lakáshoz jutottak a Viola utcai épületben.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában