Helyi közélet

2015.12.20. 16:50

"Vadkanra" lőtt, de süldőt talált el

Kisléta - Közel három órába telt, mire megtalálták az elejtett állatot a sűrű rekettyésben.

Kisléta - Közel három órába telt, mire megtalálták az elejtett állatot a sűrű rekettyésben.

Pár hete a Horgász, vadász oldalon arról számoltunk be, hogy a Kislétán élő Újfalusi Norbert 22 centiméteres agyarú vaddisznót lőtt Erdélyben. Ez a külföldön elejtett vadkan az eddigi legnagyobb vadászsikere. Kíváncsiak voltunk arra is, Magyarországon melyik vadászatához fűződik a legnagyobb élménye.

Várakozás a magaslesen

– A magyarországi élmény is vaddisznóhoz kötődik: életem első elejtett vaddisznójához. Ez nem volt akkora, mint az erdélyi, még csak süldő volt, azonban kellemes élményként emlékszem vissza rá. Vámosatyán ültünk kint a magaslesen, s akkor is nagyon ideges disznóval találtuk szembe magunkat.

Csupán habzott a szája

– A kísérő vadőr mondta, nagy agyara van, mert fehérlik a foga. Rálőttem. Sajnos, gyomorlövést kapott, ami nem túl szerencsés, hiszen nem esik össze azonnal, a vad el tud menekülni. Mi is sokáig mentünk utána, két és fél, három órába telt, mire megtaláltuk a sűrű rekettyésben. Akkor derült ki, hogy egy kocasüldőt ejtettem el, s csupán habzott a szája, az tűnt messziről agyarnak.

Rákérdeztünk arra is, mikor lesz a következő vadászat. – Ha időm engedi – egy héten akár többször is –, édesapámmal, a bátyámmal, esetleg a vadásztársaság többi tagjával kiülünk a vadászlesre, hiszen a mi területünkön is elszaporodott a vaddisznó, s erre a vadra egész évben lehet vadászni. Pár óra hosszát vagyunk kint, amíg a látási viszonyok megengedik. A tapasztalatunk az, hogy estefelé a mi vidékünkön nem mozognak a disznók. Természetesen van úgy, hogy semmit sem lövünk, de nem bánkódunk, hiszen a csend, a nyugalom, a természet szépsége kárpótol bennünket – tette hozzá Norbert.

KM-MML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában