Helyi közélet

2016.01.29. 14:19

Feloszlatta magát a képviselő-testület

Kocsord - Csütörtökön csütörtököt mondott a településvezetés a több mint háromezer lelket számláló Kocsordon.

Kocsord - Csütörtökön csütörtököt mondott a településvezetés a több mint háromezer lelket számláló Kocsordon.

A közeljövőben újra urnák elé járulhatnak a szavazók Kocsordon, a helyi képviselő-testület ugyanis csütörtökön úgy határozott: feloszlatja magát. A döntés okairól és körülményeiről a pénzügyi bizottság leköszönő elnöke, a megyei közgyűlés jobbikos képviselője, ifj. Földi István így tájékoztatta pénteken a sajtó képviselőit: – A 7 tagú testület 5:2 arányban a változásra szavazott.

A fideszes polgármesterrel és az alpolgármesterrel szemben három független, egy jobbikos és egy fideszes képviselő úgy vélte: csak új vezetéssel és újjáalakult testülettel van esélye kitörnie Kocsordnak abból az állóvízből, mondhatni, mocsárból, amibe a települést ellehetetlenítő kormányzati politika belekényszerítette.

Az önkormányzat maga is rászoruló

– Tavaly is mindent megtettünk, hogy egyenesbe hozza a csőd szélére sodródó falut. Hatalmas küzdelmek és lemondások árán sikerült stabilizálni a pénzügyi helyzetet, végre pozitívan zárt a költségvetés, a 2015-ben még 19 milliós hiány azonban a 2016-os előirányzatban azonban már 38 millióra duzzadt! A Napnál világosabban látszott, hogy a hiba nem a mi „készülékünkben” van, hanem a saját polgármestereit és a „keményen dolgozó kisembereket” cserben hagyó, támogatásokat megnyirbáló, önkormányzatokat kivéreztető kormány a felelős - mondta el ifj. Földi István.

(Lapunk megkereste a történtekkel kapcsolatban dr. Takács Csaba megbízott jegyzőt, dr. Barkaszi Sándor fideszes polgármestert és egy független képviselőt is. Részletek a Kelet-Magyarország szombati számában, illetve péntek estétől a kelet.hu-n olvasható!)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában