Helyi közélet

2016.01.13. 15:06

Megfigyelik a fürdőzőket

Nyíregyháza, Sóstó - Olvasónk törülközőjét ellopták a fürdőből, de felfigyelt a „kamerával megfigyelt terület” feliratra. Ám elmondása szerint azt felelték neki, a kamerák csak élőképet továbbítanak, és egyébként is a vízterületet nézik. Akkor minek a kamera? - tette fel a kérdést olvasónk. Utánajártunk!

Nyíregyháza, Sóstó - Olvasónk törülközőjét ellopták a fürdőből, de felfigyelt a „kamerával megfigyelt terület” feliratra. Ám elmondása szerint azt felelték neki, a kamerák csak élőképet továbbítanak, és egyébként is a vízterületet nézik. Akkor minek a kamera? - tette fel a kérdést olvasónk. Utánajártunk!

A fürdőhelyek jó esetben a nyugalom, a feltöltődés szigetei, bármelyik évszakban ugrunk is fejest az önfeledt kikapcsolódás tengerébe, vagyis medencéjébe. Az örömbe azonban könnyen üröm vegyülhet, ha fürdőzés közben baleset vagy bűneset (például lopás) áldozataivá válunk. Ilyenkor bizony kincset érhet egy történéseket rögzítő kamerafelvétel…

Olvasóink jelzése nyomán annak jártunk utána, mennyi biztonsági kamera működik a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. „felségterületén”, a készülékek mire figyelnek, és indokolt esetben visszanézhetőek-e a felvételek.

OLVASÓNK PANASZLEVELE

Decemberben az Aquarius fürdőben jártam. A reumatikus kezelés után bementem a gyógymedencetérbe, s az ott lévő pihenőpadok egyikére letettem a törülközőmet. Egy óra fürdőzés után sajnos már csak hűlt helyét találtam. A medence bejáratánál felfigyeltem a „kamerával megfigyelt terület” feliratra, így „nyomozni” kezdtem. Az ügyeletes vezetőtől hiába kértem, hogy nézzék vissza a felvételeket, közölte, hogy a készülékek csak élőképet továbbítanak, nem rögzítenek történéseket, és egyébként is csak a vízterületet nézik. Akkor meg minek?

- Kiss Gyula, Nyíregyháza -

 Több célt szolgál a rendszer

– Az Aquarius fürdőgyógyászat és élményfürdőben, valamint a parkfürdő területén zárt belső hálózatú biztonsági kamerarendszer üzemel – tájékoztatott Papp Erzsébet, a cég értékesítési és marketingmunkatársa.

Hozzátette: a kamera- és videomegfigyelés fő célja a medencékben tartózkodó vendégek biztonságának figyelemmel kísérése, a beléptetőrendszerek és a pénztárak működésének kontrollálása, a társaság vagyonvédelme, a vendégek értékeinek megóvása, a lopások megelőzése, az alkalmazottak munkájának ellenőrzése. A biztonsági kamerák nagyban segítik a rendőrség munkáját, egy-egy eseményt rögzítve bizonyítékul is szolgálnak.

– A fürdőinkben működő rendszerek számos esetben voltak már segítségünkre, illetve a hatóságok segítségére rendkívüli események, balesetek, bűncselekmények körülményeinek tisztázása során. Mindemellett nem szokványos eseményeket észlelve azonnali beavatkozást tesznek lehetővé – mondta el lapunk érdeklődésére Papp Erzsébet.

Egy idő után törlődnek

Az élményfürdő, valamint a gyógyászat belső és külső területein 51, a parkfürdőben 49 darab kamera közvetíti, illetve rögzíti az eseményeket. A felvételeket adathordozókon tárolják, így azok később – ha valamilyen okból indokolttá válik – visszanézhetők, ám a rögzített adatok bizonyos idő után automatikusan törlődnek.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában