Helyi közélet

2016.02.23. 15:21

A nézőkön áll vagy bukik a győzelem

Paszab, Budapest - Szombaton fogjunk össze és szavazzunk a Parno Graszt zenekarra!

Paszab, Budapest - Szombaton fogjunk össze és szavazzunk a Parno Graszt zenekarra!

– Életemben nem izgultam még ennyire fellépés előtt, mint szombaton! Azt hittem, hogy felrobban a gyomrom, annyira stresszeltem, nehogy megint elérzékenyüljek a színpadon. Erike (Oláh Krisztiánt becézik így – a szerk.) még rám is szólt egy fordulás közben, hogy „Nehogy merjél sírni!” Ez egy kis löketet adott, el is nevettem magam, így sikerült túllendülni az érzelmi holtponton – mesélte mosolyogva Oláh József, a Parno Graszt énekes-tamburása.

Szombaton a zenekarnak utolsó fellépőként lehetősége volt arra, hogy minden produkciót végignézzen. Pierrot, a zsűri legkritikusabb tagja szűkmarkúan bánt a dicséretekkel és a pontokkal egyaránt, így az előadás után feszült csendben várta a banda, miként értékelik az ítészek a hallottakat.

Utcazene Petruskával

– A múltkor elég volt 38 pont a továbbjutáshoz, most azonban legalább negyven kellett a döntőhöz. Még a színfalak mögött próbáltuk megtippelni, kitől mire számíthatunk. Azt sejtettük, hogy Both Miklós betartja az ígéretét és megadja a tíz pontot, Frenreisz Károlytól 8–9, Zsédától kilenc és Pierottól 7–8, a közönségtől pedig öt pontot szerettünk volna bezsebelni. Arról azonban álmodni sem mertünk, hogy Pierrot ennyire mellettünk lesz – utalt a zeneszerző és dalszövegíró szavaira, aki úgy fogalmazott: ezzel a dallal a kontinens színe elé állni egy kicsit olyan, mintha egy nagy nemzetközi szakácsversenyre egy jóféle rakott krumplival készülnénk, amit ő imád. És miért ne imádnák Stockholmban is?

Minden előadó tett egy ígéretet arra az esetre, ha bejut a döntőbe. A Parno Graszt fogadalma az volt, hogy feldolgozzák az általuk leginkább kedvelt versenydalt. Nos, az ígéret szép szó…

– Petruska Trouble in My Mind című számát választottuk, amit egy pesti aluljáróban adunk elő. Ő fog énekelni, mi pedig a zenekar szája íze szerint kísérjük és vokálozunk alá – árulta el József.

Felforgatják a stúdiót

– Eldöntöttük, hogy február 27-én nem fogunk izgulni. Összeszedem a fiúkat, odamegyünk, iszunk egy kis pálinkát, felforgatjuk a stúdiót és jól érezzük magunkat. Kihozzuk magunkból a maximumot, mindezt jókedvűen, hiszen már nem rajtunk, hanem a nézőkön áll, hogy megnyerjük-e a versenyt. Nekünk már az is győzelem, hogy eddig eljutottunk.

Szombaton már csak a zenekar állhat színpadra. A zsűri által kiválasztott négy versenyző közül a közönségszavazatok fogják eldönteni, ki képviseli Magyarországot az Eurovíziós Dalfesztiválon, ezért fontos, hogy az adás ideje alatt szavazzunk a Parno Grasztra!

KM-CsA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában