Helyi közélet

2016.02.29. 19:02

Mézga Aladár is csak négyévente „ünnepelhetett”

Nyíregyháza - A nyíregyházi „Köbüki-hasonmás” nagyon kedvelte Mézga Aladárt és a népszerű rajzfilmsorozatot.

Nyíregyháza - A nyíregyházi „Köbüki-hasonmás” nagyon kedvelte Mézga Aladárt és a népszerű rajzfilmsorozatot.

Bár az 1960-as, ’70-es és ’80-as évek egyik legnépszerűbb műsora, a Mézga család magyar televíziós rajzfilmsorozat kortalan, az egyik főhős életkora behatárolható. Születésnapjainak száma negyedannyi, ugyanis Aladár az alkotóduó (Romhányi József és Nepp József) jóvoltából február 29-én született. Mézga Aladárnak külön szobája volt, ahol egy régi rádiót adóvevővé alakított. Ezzel az eszközzel teremtett kapcsolatot MZ/X-szel, azaz „Köbükivel” (unokája a köbön). Nyíregyházán fedeztük fel a két lábon járó hasonmását.

– Nagyon szerettem ezt a rajzfilmsorozatot. Jó karaktereket találtak ki, elég ha csak Hufnágel Pistire, Krisztára vagy Blökire gondolok. Nekem dr. Máris Ottokár volt a kedvencem, akit sokan csak Máris szomszédként emlegetnek – mesélte Cserhalmi Lajos. – Bevallom, nem tudtam, hogy Mézga Aladárnak ilyen különleges időpontban, február 29-én van a születésnapja. Nekem speciel április 3-án… – árulta el az MZ/X-re hajazó joviális személyiség.

KM–LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában