Helyi közélet

2016.02.08. 12:54

MSZP-sajtótájékoztató: Személycserékkel nem orvosolhatók az oktatásügy gondjai

Nyíregyháza - Az MSZP szerint megbukott a Fidesz oktatáspolitikája, s nem csak az oktatási államtitkárnak, de a miniszternek is mennie kellene.

Nyíregyháza - Az MSZP szerint megbukott a Fidesz oktatáspolitikája, s nem csak az oktatási államtitkárnak, de a miniszternek is mennie kellene.

Nyíregyháza. „Mindannyian tanúi lehettünk annak a furcsaságnak, hogy miután Orbán Viktor sikerágazatként emlegette az oktatást, másnap menesztették a köznevelési államtitkárt.” Ezekkel a szavakkal vezette fel hétfői sajtótájékoztatóját Jeszenszki András az MSZP önkormányzati képviselője. – Az internetes hozzászólásokból egyértelműen kiderül, hogy az emberek szerint a személycsere nem jelent megoldást a problémákra, s ha az utód előéletére gondolunk – akinek a nevéhez fűződik a felsőoktatás forrásainak megnyirbálása, és az autonómiájának az elvétele –, akkor várhatóan a jövőben sem számíthatunk pozitív változásokra. Az igazi probléma ugyanis strukturális, tehát a gondok máshol keresendő. Ide sorolnám többek között a túlterheltséget, az értelmetlen korlátozásokat, az elhibázott és a pedagógusokban félelmet keltő minősítő és a szakfelügyeleti rendszert, a vállalhatatlan tananyagmennyiséget és tudástartalmakat, valamint az igazságtalan és demotiváló bérrendszert. Ezek az igazi problémák, amelyekkel szembe kellene nézni a kormányzatnak – nyomatékosította Jeszenszki András.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában