Helyi közélet

2016.02.22. 19:26

Névtelen hősök bizonyítottak

Vásárosnamény - Öreg és fiatal egyaránt példát mutatott, hogy ha nem megy központi akarattal, hát megy önkéntes alapon!

Vásárosnamény - Öreg és fiatal egyaránt példát mutatott, hogy ha nem megy központi akarattal, hát megy önkéntes alapon!

Mint a polgári védelem előző körzeti parancsnoka, már sok félelmetes, szélsőséges időjárást átéltem, de a tavaly nyári természeti csapáshoz hasonlót, amely Vásárosnaményt érte, még nem. Pillanatok alatt ízelítőt kaptunk abból, milyen is egy tornádó!

Emlékszem, orkánerejű jeges esővel, viharos széllel érkezett, csak kapkodtuk a fejünket, mi az előbbre való feladat. Tettük, amit tudtunk. Úgy fél héttől este 10 óráig tartott az ítéletidő. Ahogy a vihar elvonult, kivilágosodott. Ekkor fellélegeztünk, végre-valahára kimehettünk a házból. Borzalmas látvány fogadott minket. Azonnal megindult a mentés, sok pince víz alá került. Az azonnali beavatkozásokat utómunkálatok követték, tovább kellett dolgozni a károk helyreállításán. Több városból érkeztek mentő erők, a tűzoltóság szervezeti egységei, akik kiváló munkát végeztek. Derék emberek, névtelen hősök sokasága maximálisan kivette részét a munkálatokból. Öreg és fiatal egyaránt példát mutatott, hogy ha nem megy központi akarattal, hát megy önkéntes alapon!

- Jászay Sándor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában