Helyi közélet

2016.04.11. 17:41

A nők és a fiatalok többet isznak, mint korábban

Nyíregyháza - Magyarországon az alkoholbetegek száma immár meghaladja az egymilliót.

Nyíregyháza - Magyarországon az alkoholbetegek száma immár meghaladja az egymilliót.

Kisebb delegáció indult útnak a múlt hét közepén Nyíregyházáról, hogy képviselje megyénket az Alkoholizmus Elleni Megyei Egyesületek és Klubok Országos Szövetsége szervezetfejlesztésre és hálózatépítésre fókuszáló rendezvényén.

A csillebérci továbbképzésen, amely az NCTA támogatásával megvalósított program záró konferenciája is volt, elhangzott: a hazai alkoholizmus elleni önsegítő közösségek életében, tevékenységében rendkívül fontos a hálózatépítés, az újszerű és hatékony csoportmunkák elsajátítása, hiszen ma Magyarországon az alkoholbetegek száma meghaladja az 1 milliót. Évente mintegy 30 ezren halnak meg alkohollal kapcsolatos betegség miatt, és 2,5 millióra tehető az úgynevezett nagyivók száma.

Hazánkban a nők és a fiatalok többet isznak, mint a korábbi évtizedekben. A statisztikák szerint Magyarországon 11,4 liter tiszta szesz jut minden 15 évnél idősebb polgárra, ezzel a 34 országból álló listán a hetedikek vagyunk.

Bőven akad tehát feladata, munkája a szenvedélybetegek talpra állításáért küzdő hálózatunknak szerte az országban.

- Gyarmati Norbert elnök, programkoordinátor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában