Helyi közélet

2016.04.28. 09:56

Átadták a 4912-es út megújult szakaszát Újfehértón

Újfehértó - Az idei városnapi ünnepség nyitányaként csütörtök délelőtt Újfehértón átadták a 4912-es, a települést Nagykállóval összekötő út mintegy hat kilométeres, felújított szakaszát.

Újfehértó - Az idei városnapi ünnepség nyitányaként csütörtök délelőtt Újfehértón átadták a 4912-es, a települést Nagykállóval összekötő út mintegy hat kilométeres, felújított szakaszát.

A munkálatok azonban nem értek véget, jelenleg is dolgoznak a szakemberek a további, 13 kilométeres részen, így várhatóan három-négy hónapon belül gyorsabban és biztonságosabban tehetik meg a két város közötti utat az arra közlekedők. A nagy volumenű felújítás, közel kétmilliárd forintos beruházás annak a komplex útfelújítási programnak a része, mely megyénkben több mint 45 kilométernyi utat érint.

Sokan voltak kíváncsiak csütörtökön délelőtt a megújult útszakasz átadására Újfehértón.

Dr. Simon Miklós orszá­g­gyűlési képviselő elmondta: a beruházás első üteme 825 millió forintos hazai és uniós támogatásból valósulhatott meg, ennek köszönhetően az egykori kereskedelmi út, mely évszázadokkal ezelőtt fontos sószállító útvonal volt, ismét megfelel az elvárásoknak.

– A nagy volumenű beruházás élénkíti a gazdaságot, megkönnyíti az itt élők és az átutazók életét – tette hozzá Csapó László, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatóságának első embere.

A nemzeti színű szalag átvágása előtt egy új köztéri alkotásról is lekerült a lepel: Cseresznye József üvegművesmester és egy helyi kőfaragó közös munkája, Újfehértó üvegmozaikból kirakott címere ékíti ezentúl a városháza előtti teret.

– Polgármesterként mindennap felteszem magamnak a kérdést, hogy mit jelent a fejlődés egy település, az itt élők életében. Minden alkalommal igyekszem a legjobb tudásom szerint válaszolni: jobb életkörülményeket, kényelmesebb, biztonságosabb hétköznapokat teremteni – fordult a városnapi ünneplők felé Nagy Sándor, aki szeretné, ha mindenki látná és érezné a városban rejlő erőt, és azt, hogy Újfehértót szorgalmas emberek lakják.

Időkapszulában a Kelet

Az új címer talapzatában elrejtettek egy kis időkapszulát is, amibe lapunk csütörtöki száma mellett bekerült többek között egy 1836-os privilégiumlevél, az Újfehértót várossá nyilvánító okirat másolata és a városnapi meghívó is.

Az ünnepség a Zajti Ferenc Kulturális Központ aulájában és színháztermében Révész Enikő kiállításának megnyitójával és díjátadással folytatódott, a műsorról a helyi fúvószenekar, alapfokú művészeti iskola és néptáncegyüttes gondoskodott. Végül nem sokkal dél előtt a közösségi házban ukrajnai művészek tárlatát tekinthették meg a kultúrakedvelők.

KM-CsA

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában