Helyi közélet

2016.04.26. 12:29

Tömegverekedéssé fajult a kisebbségi bál Tiszavasváriban - könnygázt kellett bevetni

Tiszavasvári - 60-70 ember esett egymásnak a városi sportcsarnokban. A rendőrök könnygázt is bevetettek. De még egy zsarut is megvertek.

Tiszavasvári - 60-70 ember esett egymásnak a városi sportcsarnokban. A rendőrök könnygázt is bevetettek. De még egy zsarut is megvertek.

Április 9-én este kisebbségi bált tartottak a tiszavasvári sportcsarnokban, ahol a vendégek között az éjjeli órákban lökdösődés, verekedés tört ki. A helyszínre több rendőr is érkezett, akik megpróbálták a 60-70 fős dulakodó, agresszív tömeget lecsillapítani, felszólították az embereket, hogy hagyják el a bál helyszínét. Ez azonban nem járt eredménnyel, mert a bálozók a verekedést nem fejezték be, így aztán a rendőrök könnygázt alkalmaztak. Az egyik rendőr éppen megpróbált szétválasztani két verekedőt, mire az ittas vádlott kilépett a tömegből, szembeállt a rendőrrel, majd ököllel a fején megütötte. A rendőr földre esett, és 8 napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek. A menekülni próbáló elkövetőt a többi rendőr a helyszínen elfogta.

A Nyíregyházi Járási és Nyomozó Ügyészség kedden gyorsított eljárásban bíróság elé állította a rendőr bántalmazóját hivatalos személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt. A tárgyaláson a vádlott beismerő vallomást tett, és bocsánatot kért a sértett rendőrtől. A bíróság jogerősen két év börtönbüntetésre ítélte a vádlottat, melynek végrehajtását három évre felfüggesztette – tájékoztatta lapunkat dr. Szilágyi László sajtószóvivő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában