Helyi közélet

2016.05.24. 13:41

„Közlekedik a család” - hétvégén Nyíregyházán

Nyíregyháza - Az országos közlekedésbiztonsági vetélkedő fődíja egy Skoda Rapid Spaceback személygépkocsi.

Nyíregyháza - Az országos közlekedésbiztonsági vetélkedő fődíja egy Skoda Rapid Spaceback személygépkocsi.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Balesetmegelőzési Bizottság szervezésében 2016. május 28-29-én 9-16 óra között Nyíregyházán, a Nyír Plaza bevásárlóközpont parkolójában rendezik meg az Országos Rendőr-főkapitányság - Országos Balesetmegelőzési Bizottság által meghirdetett „Közlekedik a család” vetélkedősorozat megyei elődöntőjét.

A versenyre nevezhet minden olyan magyarországi lakóhellyel rendelkező család, ahol legalább az egyik szülő rendelkezik érvényes „B” kategóriás vezetői engedéllyel, továbbá 6-17 év közötti gyereket/gyerekeket nevelnek. A családok elméleti, vezetéstechnikai, kerékpáros ügyességi vetélkedőn, elsősegélynyújtásban és más játékos feladatokban mérhetik össze tudásukat. A vetélkedősorozat célja, hogy az állampolgárok figyelmét minél szélesebb körben felhívjuk a körültekintő, megfontolt közlekedésre és a család közösségnevelő erejére.

A közlekedésbiztonsági feladatokból álló megyei versenyek végén egy-egy család juthat az országos döntőbe. Anyereményjáték fődíja az Autós Nagykoalíció támogatásával egy Skoda Rapid Spaceback személygépkocsi; ezen kívül minden, az országos döntőbe jutott család értékes nyereménytárgyakban részesül. Az országos döntőt június 18-án és 19-én Budapesten rendezik. Az érdeklődők jelentkezhetnek elektronikus úton a www.kozlekedikacsalad.hu internetes portálon, vagy a területi verseny helyszínén személyesen. A verseny pályázati feltételeiről, valamint ütemtervéről bővebb tájékoztatást a fenti honlapon olvashatnak.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában