Helyi közélet

2016.05.18. 12:34

Szombaton nyílik az Ausztrál ház

Nyíregyháza - Ígéretükhöz híven a Nyíregyházi Állatparkban- a 20-ik születésnap alkalmából- minden hónapban meglepetés várja a látogatókat.

Nyíregyháza - Ígéretükhöz híven a Nyíregyházi Állatparkban- a 20-ik születésnap alkalmából- minden hónapban meglepetés várja a látogatókat.

A május 20-i ajándék az Állatpark vendégeinek, hogy megnyílik a régóta várt Ausztrál ház. A parkban bennett-kengurukat szinte a kezdetektől tartanak, de most először sikerült a földrész emblematikus állatait a megszokott geográfia tematika szerint bemutatni.

A nagyközönség többek között találkozhat a Föld legnagyobb erszényes állatával a vörös óriáskenguruval csakúgy mint Ausztrália vadkutyájával a dingóval vagy a Föld második legnagyobb madarával az emuval.

A velük átellenben lévő kifutóban a vizes élőhelyekre jellemző fekete hattyúk és különös külsejű tyúkludak élnek együtt, míg egy nagy volierben a jellegzetes laposfarkú papagájok láthatóak.

A nagyobb termetű kakadufajok, mint az inka- rózsás- vagy a sárgabóbitás kakadu a park külső röpdéiben élnek, míg a legnagyobb jégmadár-féle a kacagójancsi a kenguruk mellett került bemutatásra . Az ausztrál őslakók szókészletéből kölcsönzött hangutánzó szóval kokaburrának is nevezett madár, jellegzetes, gurgulázó kacajáról kapta mind nemzetközi, mind pedig magyar elnevezését.

Az Ausztrál ház belső terében egy fotókiállítás mellett növénytárlattal is várják a vendégeket.

- Nyíregyházi Állatpark -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában