Helyi közélet

2016.06.24. 15:43

Beiratkoztak az új tanulók a záhonyi középiskolába

Záhony - Péntek délelőtt mintegy száz diák iratkozott be az új tanévre a határvárosi középfokú tanodába.

Záhony - Péntek délelőtt mintegy száz diák iratkozott be az új tanévre a határvárosi középfokú tanodába.

Az új diákokat leendő osztályaik szerint fogadták az iskola épület földszintjén kialakított regisztrációs pontokon. A személyi adatok egyeztetése mellett a tanulók és szüleik tájékoztatást kaptak a legfontosabb tudnivalókról. Az új tanévben vasüti közlekedési, vám-, jövedéki és termékdíj ügyintézői és rendészeti tagozatos osztályokat indítanak a záhonyi középiskola 9. évfolyamán.

Ez alkalommal vették nyilvántartásba a kollégiumi ellátást is igénylő közel 40 tanulót, akik közül többen a megye távolabbi településeiről, a szomszédos megyéből, sőt a fővárosból és Kárpátaljáról érkeztek az intézménybe. A diákotthonba jelentkező tanulók és kísérőik igény szerint megtekinthették a kollégiumi szobákat és a különféle közösségi és kulturális funkciójú helyiségeket.

Az érettségi utáni 2 éves időtartamú OKJ-s (vasútüzemviteli, vámügyintézői, logisztikai ügyintézői, közlekedésautomatikai műszerész) szakképzési formákra jelentkező diákok számára a későbbiekben külön tartanak beiratkozási napot.

- Katona Dávid -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában