Helyi közélet

2016.06.24. 16:58

Brüsszelnek is tetszett a közbeszerzés

Ajak - Kategóriájában csak két olasz város tudta megelőzni Ajakot.

Ajak - Kategóriájában csak két olasz város tudta megelőzni Ajakot.

Városunkat bronz­éremmel jutalmazta a nemzetközi zsűri a legjobb európai zöld közbeszerzések versenyén Brüsszelben, a 10 000 fő alatti települések kategóriájában – tudtuk meg Kerekes Miklóstól. Ajak polgármestere hozzátette: a versenyben azok a települések vehettek részt, amelyek saját nemzeti versenyükben az élen végeztek.

Magyarországon első

Lapunk is beszámolt a település áprilisi sikeréről, amikor Ajak az Energiaklub szervezte magyarországi versenyen első helyezést ért el a 10 ezer fő alatti települések között, valamint a verseny abszolút győztese is lett. Ez a hazai siker nyitott nekik utat a nemzetközi porondra. – Európai viszonylatban csak két olasz település tudott minket megelőzni, így a nemzetközi bronzérmet városunk négy kulcsfontosságú középületének, az iskola, az óvoda, a polgármesteri hivatal és ravatalozó energiahatékonysági felújításával érdemeltük ki – említette büszkén Kerekes Miklós.

Pénzt takarítanak meg

– A beruházással a település évente közel 110 tonna szén-dioxidot és 5 millió forintnyi fűtési költséget takarít meg. A GreenPublic Procurement Award a nemzetközi „Közbeszerzés zöldebben” projekt keretén belül a legjobbaknak járó díjakat az Európai Fenntartható Energia hetén osztották ki a napokban Brüsszelben – tájékoztatta még lapunkat az ajaki polgármester, Kerekes Miklós.

KM-TG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában