Helyi közélet

2016.06.10. 13:30

Európa kettős demográfiai válsága

Nyíregyháza - A migráció elemzése és a Ratkó József-megemlékezés uralja a Szabolcs-Szatmár-Beregi Szemle <span style="line-height: 1.5;">most megjelent, 2016/2. számát.</span>

Nyíregyháza - A migráció elemzése és a Ratkó József-megemlékezés uralja a Szabolcs-Szatmár-Beregi Szemle most megjelent, 2016/2. számát.

Demény Pál, a Magyar Tudományos Akadémia külső tagja, tekintélyes népesedéspolitikai elemző „Európa két demográfiai válsága: a látható és a fel nem ismert” címmel írt, történeti keretbe helyezett, a megoldásra is utaló tanulmányt. – „A magyar paraszt és a magyar vidék ábrázolása Ratkó József költészetében” címmel Jánosi Zoltán esszéjét abból az alkalomból közli a Szemle, hogy 80 éve született a költő. Babosi László pedig a Végh Antal „Állóvíz” című szociográfiája nyomán kialakult 1968/69-es vitát elemzi, amelyben tevékeny rész vállalt Ratkó József is. – A zene, a jazz rajongói számára igazi csemege Szabó Sándor gitárművész, zeneszerző szubjektív visszaemlékezése Szabados György zongoraművészre, magyar jazzlegendára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában