Helyi közélet

2016.06.24. 11:56

Minden tekintetben remek ez a nyíregyházi közösség

Nyíregyháza - Júniusban lett hároméves a Nyíregyházi Kosár Közösség.

Nyíregyháza - Júniusban lett hároméves a Nyíregyházi Kosár Közösség.

A kosár közösség megalakulásával 2012 nyarán olyan valami jött létre Nyíregyházán, amire korábban soha nem volt még példa, amit nagyon nehéz bármilyen korábbi gazdasági, vagy civil szervezeti keretbe besorolni – fogalmazott a „születésnap” apropóján Zalatnay László, a közösség vezetője. Beszélt lapunknak arról is, hogy a kosár közösség szervezeti értelemben egy civil szervezet, amely viszont a helyi gazdaság erősítésén is dolgozik, igyekszik piachoz juttatni a helyi termelőket.

Képzéseket is szerveznek

– Ismeretterjesztést is végzünk, segítjük a vásárlókat összehozni a termelőkkel. Ugyanakkor az utóbbiakat is támogatjuk, mert képzéseket szervezünk nekik és piacot is biztosítunk a termékeik számára. Egyszerre bevásárló és termelői közösség is vagyunk, nem csak az egyik fél érdekeire figyelünk – mondta Zalatnay László, aki szerint a mögöttük álló három év során sikerült megteremteni a működés alapvető feltételeit, kialakult egy erős önkéntesekből álló kör, és egyre több család ismerte fel, hogy a kosár közösségben jó minőségű helyi élelmiszerhez és egyéb helyi termékekhez tudnak jutni.

KM-TG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában