Helyi közélet

2016.08.17. 15:43

A fejlesztés virágkora: négysávos lesz a Szegfű

Nyíregyháza - A megyeszékhely közúthálózat-fejlesztési programjának részeként a Szegfű utca Hunyadi és István utca közötti szakasza 4 sávosra bővül. Az út északi oldalán gyalog-kerékpárút épül és a Géza utcai csomópont is jelzőlámpás irányítást kap.

Nyíregyháza - A megyeszékhely közúthálózat-fejlesztési programjának részeként a Szegfű utca Hunyadi és István utca közötti szakasza 4 sávosra bővül. Az út északi oldalán gyalog-kerékpárút épül és a Géza utcai csomópont is jelzőlámpás irányítást kap.

A kivitelezési munkálatok kedden kezdődtek el. A Szegfű utcán jelenleg 30 kilométeres sebességkorlátozás és előzési tilalom mellett egy-egy sávban folyamatosan haladhatnak a gépjárművek. Ugyanakkor időszakonként a Géza utca átmenetileg zsákutcává alakul. A kivitelezők kérik a közlekedőket, hogy a munkálatok ideje alatt csak azok válasszák ezt az útvonalat, akiknek elengedhetetlenül szükséges arra menniük.

A folyamatos forgalom biztosítása és a nagyobb torlódások elkerülése miatt az első ütemben a barkácsáruház felőli oldalon kezdődtek meg az útépítési munkálatok.

– A város egyik legforgalmasabb és egyben legszűkebb szakasza már több éve megérett arra, hogy kétszer kétsávossá szélesítsük, egyben a kerékpáros és gyalogos forgalmat is meg kellett oldanunk ezen a területen, mert ez is sok gondot okozott a múltban – jelentette ki Batizi Tamás kabinetvezető. – Természetesen szerettük volna, ha a kivitelezés még a nyáron lezajlik, és a lehető legkisebb fennakadás mellett az iskolakezdés előtt be tudjuk fejezni a munkálatokat. Sajnos, erre nem volt mód a pályázati eljárás, valamint a közbeszerzések kötött határidői miatt.

A kivitelezés megkezdését megelőzően a terep előkészítését el tudtuk kezdeni – ezzel is gyorsítva a már elkezdődött munkálatokat. Az első ütem tehát elkezdődött, a második építési ütemben azonban már az új útburkolatra terelődik a forgalom. A harmadik és negyedik ütemben kialakítják az István utcai csomópontot, illetve lemarják és újraaszfaltozzák a meglévő aszfaltburkolatot is a László utcáig. Ezzel párhuzamosan ki- és átépítik a Szegfű utcai munkaterületen kívüli egyéb létesítmények közműveit is.

A közel 300 millió forintos fejlesztés munkálatai várhatóan három hónapig tartanak. A lakosságot a munkák ideje alatt folyamatosan tájékoztatjuk a forgalmi helyzetről, illetve a korlátozásokról. Mindenki türelmét kérjük, hiszen a város teljes forgalmi rendjére hatással bíró szakasz átépítése jelentősen javítani fogja majd a mindennapi közlekedést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában