Helyi közélet

2016.08.18. 16:24

Csempész-sárkányrepülőt találtak a magyar-ukrán határnál

Egy csempészésre átalakított, gazdátlan motoros sárkányrepülőre bukkantak a magyar határhoz közeli kukoricásban az ukrán határőrök.

Egy csempészésre átalakított, gazdátlan motoros sárkányrepülőre bukkantak a magyar határhoz közeli kukoricásban az ukrán határőrök.

Az ukrán határvédelem éjfél körül észlelte, amint egy könnyűszerkezetes repülőeszköz átrepül Magyarország felé. Erről értesítették magyar kollégáikat, akik szintén látták a gépet amely a magyar légtér megsértésével berepül az országba, majd nem sokkal később visszafelé elhagyja azt.

A magyarországi határrendészet által megadott repülési koordináták alapján nyomon követték a repülőt, és az egyik kárpátaljai település határában szétdobálva találtak egy GPS-navigátort, egy mobiltelefont és egy bukósisakot. Pirkadatkor aztán megpillantották a közeli kukoricásban elrejtett, szétszerelt motoros sárkányrepülőt is. A légi eszköz kioldható poggyásztartóval volt ellátva, amelynek tartalmát gyaníthatóan magyar terület fölött dobta le a pilóta.

Az ügyben az ukrán hatóságok megkezdték a nyomozást – írja a Mukachevo.net

- Palkó István -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában