Helyi közélet

2016.08.10. 19:26

Ezt írta a Kelet 70, 60 és 50 éve - Halászvértől piroslott a Tisza

Előkaptuk az 1946-os, 1956-os és 1966-os augusztus 10-i Kelet-Magyarországot, hogy nosztalgiázzunk kicsit.

Előkaptuk az 1946-os, 1956-os és 1966-os augusztus 10-i Kelet-Magyarországot, hogy nosztalgiázzunk kicsit.

Hetven éve írtuk

1946. augusztus 10., szombat

Felrobbant a halászzsákmány

Id. K. P. József kilenc társával Szabolcs határában halászni ment a Tiszára. A munka javában folyt, amikor a hajnali csendet robbanás rázta meg. A halászok kiöntött vére pillanatok alatt pirosra festette a Tisza vizét. A környék lakói siettek a szerencsétlenség színhelyére segíteni. A vizsgálat megállapította, hogy a háborús események következtében a vízben maradt kézigránát a háló tapogatójától fölrobbant. Id. K. P. Józsefnek már csak az összeszaggatott holttestét tudták kifogni a vízből, kilenc társát pedig súlyos sebekkel szállították kórházba.

Hatvan éve írtuk

1956. augusztus 10., péntek

Harmadszor lett élüzem

A demecseri burgonyakeményítő-gyár jó munkájának eredménye, hogy a II. negyedévi számok alapján harmadszor is elnyerte az élüzem címet. Júliusi termelési tervüket 136,8 százalékra, burgonyacukor-termelési tervüket 260 százalékra teljesítették.

Ötven éve írtuk

1966. augusztus 10.,szerda

Központi vízszolgáltatás

Egyre inkább igénylik a kényelmesebb ivóvíz-szolgáltatást falvainkban is, ezért gyors ütemben halad megyénk vízművesítése. Gáván, Szamostatárfalván már közmű szolgáltatja a vizet, az idén Vásárosnamény, Rakamaz és Szamosbecs kap vízszolgáltatást. Kótaj, Nyírbátor és Jéke községekben jövőre kerül sor a vízművek átadására, Mátészalka és Kisvárda előkészítés alatt van.

- KM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában