Helyi közélet

2016.08.30. 11:24

Tető alá hozták a tirpákházat

Újtelekbokor - Jelentősen kibővült, mondhatni, megfiatalodott a régi idők kincseit felvonultató Tirpák Alkotóház Újtelekbokorban.

Újtelekbokor - Jelentősen kibővült, mondhatni, megfiatalodott a régi idők kincseit felvonultató Tirpák Alkotóház Újtelekbokorban. A Bokortanyák Lakosságáért Egyesület 2013-ban született, Taliga utcai „múzeuma” vasárnap délután megtelt élettel és vidámsággal, az örömünnep apropójáról Gyebrószki János, a hagyományőrző civil szervezet elnöke mesélt a hallgatóságnak. Mint mondta, immár nemcsak a tirpákság konyha- és hálószobatitkaival, valamint dolgos hétköznapjaival ismerkedhetnek meg az érdeklődők, a kiállító- és konferenciateremben több mint 100 fotó mesél a tájról, a dolgos hétköznapokról, ünnepekről, a DVD-s kivetítőn pedig az egyesület munkásságának, ének- és tánckarának jelene követhető nyomon. A Tirpák Alkotóház egyénileg (bejelentkezés: 30/236-0517) és csoportosan (péntek 10–15 óra, vasárnap 13–16.30 óra között) is látogatható.

- Gucsa Sándor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában