Helyi közélet

2016.09.25. 17:39

Még adnak munkát a gyümölcsfák

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Fontos a lehullott gyümölcsök rendszeres gyűjtése és megsemmisítése.

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Fontos a lehullott gyümölcsök rendszeres gyűjtése és megsemmisítése.

A fákon felfelé törő hajtásokat lemetszés vagy lekötözés helyett tengelyük körül kézzel megcsavarva megroppanthatjuk, s így termővesszőkké válhatnak. Metsszük le a gyümölcstermő bokrok pusztulásnak indult vesszőit és a letermett málnavesszőket is, ha eddig nem került rá sor. A leszüretelt fák, a gyümölcstermő bokrok, a fiatal telepítések alját ássuk fel sekélyen, s ha szükséges, alaposan öntözzük meg tövüket! A cseresznye- és meggyfákon ha túl sűrű a koronájuk, végezzük el a ritkítást – olvasható az ezermester.hu internetes portálon.

Alsó oldalhajtás

Az őszibarackfákról is le kell vágni azokat a vesszőket, amelyekről az idén szedtünk termést, mégpedig a kiágazódásuk közelében, hogy csak egy-két alsó oldalhajtás maradjon belőlük. A gyümölccsel láthatóan túlterhelt szilva-, dió-, körte-, almafaágakat a felső harmaduknál támasszuk alá. Fontos a hullott gyümölcsök rendszeres gyűjtése és megsemmisítése. A kései érésű gyümölcsfáknál még növényvédő permetezésekre is sor kerülhet, akárcsak a letermetteknél.

Az idős, hároméves szamócást újítsuk fel a legbővebben termő töveken fejlődött és legyökerezett indanövények ültetésével!

KM


Kezdődhet a téli felkészítés

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Jövőre is szép gyepet szeretne? Itt az ideje megtenni a megfelelő előkészületeket!

Ezek is érdekelhetik