Helyi közélet

2016.09.09. 12:29

Megnyílt az Őszi Tárlat a Jósa András Múzeumban

Nyíregyháza - Immáron hetedik alkalommal rendezte meg a Jósa András Múzeum a megyében élő és dolgozó képző- és iparművészek éves seregszemléjét, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Őszi Tárlatot.

Nyíregyháza - Immáron hetedik alkalommal rendezte meg a Jósa András Múzeum a megyében élő és dolgozó képző- és iparművészek éves seregszemléjét, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Őszi Tárlatot. A pályázat szerint a kiírók az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményeinek kívántak emléket állítani, de tiszteletben tartva a művészi szabadságot, azokat a műveket is befogadta, amelyek nem ragaszkodtak a kiírt tematikához.

Bár méretében a tárlat kissebnek mondható az elmúlt évekhez képest, a zsűri kiválónak minősítette a munkák művészi színvonalát.

Három tagú zsűri - Dr. Dobrik István, Kákóczki András Levente és Vámosi Katalin -, miskolci művészettörténészek választották ki a beérkezett pályamunkák közül azt a 33 alkotást, amelyek kiállításra kerültek, illetve javaslatot tettek a díjalapítók felé.

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzatának díját Horváth János festőművész,

a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat díját Aranyász Zita grafikusművész vette át a pénteki megnyitón.

A 2016-os Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Őszi tárlaton résztvevő alkotók teljes névsora:

Aranyász Zita, Botrágyi Károly, Csutkai Csaba, Gál Ludmilla, Havasi Tamás, H. Németh Katalin, Horváth János, Kerekes Elek, Kópisné Nagy Mária, Kovácsné Botrágyi Mónika, Krivánik József, Küzmös Enikő, Lukács Gábor, Mihálka György, Nagy Lajos Imre, Szepessy Béla és Varga Lóránt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában