Helyi közélet

2016.09.02. 17:59

Nyíregyházi lövöldözés - A kolozsvári ítélőtábla elfogadta a magyar kiadatási kérelmet

Bukarest - Elfogadta a kolozsvári ítélőtábla pénteken a magyar hatóságok kiadatási kérelmét, amelyben annak a román orvosnak az átadását kérték, akit a halálos kimenetelű szerdai nyíregyházi lövöldözéssel gyanúsítanak.

Bukarest - Elfogadta a kolozsvári ítélőtábla pénteken a magyar hatóságok kiadatási kérelmét, amelyben annak a román orvosnak az átadását kérték, akit a halálos kimenetelű szerdai nyíregyházi lövöldözéssel gyanúsítanak.

Az ítélőtábla szóvivője az MTI-nek elmondta, hogy a bíróság egyúttal harminc napos előzetes letartóztatásba helyezte az orvost.

A határozat ellen 5 napon belül lehet fellebbezést benyújtani, amelyet a továbbiakban a legfelső bíróság illetékes tárgyalni.

Az 54 éves orvost csütörtökön fogta el a román rendőrség Kolozsvár egyik lakótelepén. Az illető a magyar hatóságok gyanúja szerint Nyíregyházán rálőtt egy házaspárra, megölve az asszonyt, a férjét pedig életveszélyesen megsebesítette.

A román rendőrség talált nála egy fegyvert is.

A magyar sajtó információi szerint a nagyváradi D. S. tüdőgyógyász főorvosként dolgozott kilenc éve a sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórházban és a bűncselekmény ideje alatt a szabadságát töltötte. Korábban a kisvárdai Felső-Szabolcsi Kórházban is dolgozott tüdőgyógyászként csaknem tíz évet. Sajtóinformációk szerint szerelemféltés állhat a gyilkosság hátterében.

- MTI -


Nyíregyháza – Feltehetőleg előre eltervezte a gyilkosságot a sátoraljaújhelyi román tüdőgyógyász főorvos, ugyanis egy hónapos szabadsága első napján utazott Nyíregyházára – írja a Magyar Nemzet Online.

Nyíregyháza – Egy féltékeny, visszautasított orvos lehet az, aki felelős a nyíregyházi házaspár lelövéséért. A külföldi orvos évek óta Magyarországon praktizál. Csütörtök délután Kolozsváron fogták el az 54 éves román állampolgárságú férfit. A meglőtt orosi férfi életben van, fejlövéssel operálták szerdán este.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában