Helyi közélet

2016.09.28. 16:36

Parancsnoki ellenőrző gyakorlat Nyíregyházán

Nyíregyháza - Szerdán délelőtt az Eissmann Hungaria Kft-nél parancsnoki ellenőrző gyakorlaton vettek részt a nyíregyházi hivatásos tűzoltók.

Nyíregyháza - Szerdán délelőtt az Eissmann Hungaria Kft-nél parancsnoki ellenőrző gyakorlaton vettek részt a nyíregyházi hivatásos tűzoltók.

Az elmúlt hetekben a Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság mindhárom szolgálati csoportja helyismereti gyakorlat keretében megismerte a létesítmény sajátosságait.

A szerdai parancsnoki ellenőrző gyakorlat keretében egy feltételezett helyzetben kellett az elsajátított ismeretekről számot adni. A ragasztó és festék raktárában elektromos zárlat miatt keletkezett tűz, ami átterjed rövid időn belül az ott tárolt árukészletre a helyiség teljes terjedelmében lángba borult.

Az állomány elsőként mentési csoportot alakított, akik egy védősugár fedezete mellett teljes légzésvédelemben a bent rekedt dolgozók felkutatására indultak, a közműveket kizárták, a további rajok több oltósugarat is szereltek, az épületen kívül pedig a gépezetes tolólétra segítségével a magasban egy vízágyú is készen állt az oltásra.

A parancsnoki ellenőrző gyakorlat célja a létesítmény területén a rajok együttműködésének és a dolgozók begyakoroltatása, valamint az elsajátított elméleti, szerelési ismeretek gyakorlati alkalmazása volt.

A feladatok végrehajtását a Nyíregyházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője, tűzoltósági felügyelője, valamint a nyíregyházi tűzoltóparancsnok ellenőrizte és Toldi András tű. őrnagy megfeleltre értékelte.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –

Ezek is érdekelhetik