Helyi közélet

2016.10.12. 10:58

Fülöp Sándor festőművész állandó kiállítása Tarpán

Tarpa - Örömünkre szolgál, hogy Mátészalkát követően 2016. október 9-én megnyithatta kapuit Fülöp Sándor festőművész állandó kiállítása Tarpán is, a II. Rákóczi Ferenc Művelődési Ház galériájában.

Tarpa - Örömünkre szolgál, hogy Mátészalkát követően 2016. október 9-én megnyithatta kapuit Fülöp Sándor festőművész állandó kiállítása Tarpán is, a II. Rákóczi Ferenc Művelődési Ház galériájában. Különleges a helyszín, melyhez számos szép emlék fűződik a festőművész életéből. Pedagógus pályafutása kezdetén, Tarpán ismerte meg élete párját, Uzonyi Matildot, akivel 60 évet töltöttek boldog házasságban. Diákjai rajongásig szerették, akiknek pályájához életre szóló indíttatást és útravalót adott. Az erőfeszítéseknek hála lehetővé vált, hogy a tarpai lakosság szélesebb köre is betekintést nyerjen Fülöp Sándor festményein keresztül az ő alázatos és mértéktartó munkásságába.

- Fülöp István, a Reformátusok Szatmárért Közhasznú Egyesület elnöke -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában