Helyi közélet

2016.11.20. 12:43

Jubilált a Nyírbátori Tinódi Vegyes Kórus

Nyírbátor - Megalakulásának 40. évfordulóját ünnepelte a Nyírbátori Tinódi Kulturális Egyesület Vegyes Kórusa, a testvér baktalórántházi Contate Városi Vegyeskar, a nagykállói Meglepetés Énekegyüttes és a nyírbátori Koncert-fúvószenekar megtisztelő részvételével és közreműködésével.

Nyírbátor - Megalakulásának 40. évfordulóját ünnepelte a Nyírbátori Tinódi Kulturális Egyesület Vegyes Kórusa, a testvér baktalórántházi Contate Városi Vegyeskar, a nagykállói Meglepetés Énekegyüttes és a nyírbátori Koncert-fúvószenekar megtisztelő részvételével és közreműködésével.

Máté Antal polgármester elismerő szavakkal és emléklap adományozásával köszönte meg az együttesnek a város arculatát pozitív irányban befolyásoló közösségépítő, ízlésfejlesztő és szórakoztató tevékenységét.

Sivadó Sándor, a Kórusszervezet megyei vezetője az egyesületnek a zenekultúra terjesztésében, a megyei kórusok felkarolásában és patronálásában, valamint a Nyírségi Kórustalálkozó megálmodásában és szervezésében játszott szerepét méltatta elismerő oklevél átadásával.

Levendáné Lengyel Valéria egyesületi elnök történeti áttekintésében mély érzelmi együtthatóktól kísérve emlékezett meg az alapító "atyákról", köztük is Pásztor István művelődési osztályvezetőről, Szabolcsi Miklós művésztanár igazgatóról, és legjelentősebb patrónusukról, Kókai István ÁFÉSZ elnökről.A hála és köszönet hangján szólt Kiss Irma, Pocsainé Oláh Judit, Héder Teréz és Siketné Bíró Beáta egykori művészeti vezetőknek, valamint a jelenlegi karnagy Bokotey Jánosnak az együttes összetartásában, a tagok zenei intelligenciájának fejlesztésében kifejtett elévülhetetlen érdemeiről. Elmondta, hogy a kórus repertoárja felöleli a hazai és nemzetközi kórusirodalom legszebb gyöngyszemeit. Több neves zeneszerző írt a kórus számára gyönyörű műveket. Az eredményes munkát fémjelzi a többszöri arany- és fesztivál-kórus minősítés, a számtalan nívódíj, a Kulturális Minisztérium-i és a Pro Urbe Nyírbátorért kitüntetés, a dalos találkozókon és fesztiválokon való megszámlálhatatlan sikeres fellépés, a 21 külföldi szereplés, mindenek előtt azonban a kórustagok fülében folyamatosan felidéződő, éltető vastapsok emléke.

A testvér együttesek stílszerűen a legszebb ajándékot, szívből jövő éneküket "nyújtották" át a jubiláló kórustagoknak, emléklapok és tárgyi relikviák kíséretében.

Az elismerő és emlékező momentumokat követően felejthetetlen, felemelő hangulatot varázsolt a színpadra a négy együttes együtt és külön-külön is, a jelenlévők nagy örömére és önfeledt szórakoztatására.

Ezek után nem is lehetne szebbet kívánni az együttesnek, mint további sikeres negyven évet.

- Vincze István -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában