Helyi közélet

2016.11.15. 10:56

Lehetetlen parkolni a sátorgarázsok miatt Örökösföldön

Nyíregyháza - Örökösföldön annyira elszaporodtak a sátorgarázsok, hogy lehetetlenné teszik a parkolást – van olyan sor, ahol mindössze három hely marad szabadon - kezdi olvasónk.

Nyíregyháza - Örökösföldön annyira elszaporodtak a sátorgarázsok, hogy lehetetlenné teszik a parkolást – van olyan sor, ahol mindössze három hely marad szabadon - kezdi olvasónk.

A kiszoruló autósok a szomszéd házaknál, kanyarokban, zöldfelületeken próbálnak helyet találni; különösen kisgyerekeseknek okoz gondot, ha csak kilométerekre tudnak parkolni az otthonuktól. Úgy tudom, hogy januártól lakcímkártyához kötik majd az engedélyek kiadását, de ez sem megoldás, ezek a garázsok áprilisig már itt lesznek” – kereste meg szerkesztőségünket egy olvasónk.

Felvetését továbbítottuk a Nyíregyházi Városüzemeltető és Vagyonkezelő Kft.-nek.

– Az említett örökösföldi helyszínen a sátorgarázsok számának növelését a terület terheltsége miatt évek óta korlátozzuk, és nem adtunk ki új közterület bérleti engedélyt. Ezzel együtt is előfordulnak olyan parkolószakaszok, ahol az átlagosnál több sátorgarázs található, aminek az az oka, hogy felállításukra szigorú szabályok vonatkoznak: kizárólag merőleges parkolókban, a forgalom akadályozása nélkül van erre lehetőség. A városrészben a sátorgarázsok száma az elmúlt években nem változott jelentősen, a gépjárművek azonban egyre elterjedtebbek, a lakótelepi parkolók zsúfoltabbak lettek, így sajnos valóban előfordulhat, hogy csak a lakóhelytől távolabb lehet szabad parkolóhelyet találni – tájékoztatott Barca Balázsné, a NyírVV parkolási csoportvezetője.

KM


Nyíregyháza - Örökösföldi előfizetőnk jelezte, hogy a környéken (is) rengeteg a sátorgarázs. Ez korántsem gond, hiszen praktikus, de zavarja, hogy a bérlők nem takarítják azok környékét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában