Helyi közélet

2016.11.26. 17:17

Menő program a menhelyen

Nyíregyháza - Állati jó, mégis könny­fakasztó élményben volt részük az ifjú klubtagoknak.

Nyíregyháza - Állati jó, mégis könny­fakasztó élményben volt részük az ifjú klubtagoknak.

Az állatok világnapja alkalmából a nyíregyházi állatotthonba látogatott el a közelmúltban a Kazinczy Ferenc Tagintézmény Early­Act klubja. Gondos előkészületek előzték meg a programot: az iskolában minden osztályban gyűjtés indult az állatok számára, a négylábúak finomabbnál finomabb élelmeket kaptak.

Önkéntesként visszatérnek

Az összegyűjtött felajánlásokat a szülők szállították ki a menhelyre. Mire a tanulók busszal a helyszínre érkeztek, már ott várta őket a sok-sok adomány. A gyerekek lelkesen etetni kezdték a kiválasztott kis „kedvenceket”, majd pórázt ragadtak, hogy kellemes sétára induljanak a mozgásra és szeretetre is éhes kiskutyákkal.

Kellemes időben, állati jó hangulatban töltötték el a diákok a délutánt. A kutyusok nagyon élvezték, hogy végre kimozdulhattak a kerítésen kívülre. A felüdítő közös időtöltés végén az ifjú állatbarátok szomorúan, volt, aki sírva búcsúzott el új „testőrétől”, játszótársától. Többen megígérték, hogy önkéntesként vissza-vissza fognak látogatni az állatotthonba, és újból megsétáltatják a kutyusokat.

Diczkóné Untener Mónika,

az EarlyAct vezetője


Tévhitek az állattartók körében

Tévhit: A lázas kutyának száraz az orra.

Az állatorvosok gyakran találkoznak nedves orrú, igen lázas ebekkel, illetve száraz orrú egészséges állatokkal is. A láz megállapításának egzakt módja a lázmérés: kutyáknál végbélben mérve 38–39 Celsius között normális, 39,5-ig hőemelkedés, e felett lázról van szó.

Tévhit: A nyalogatás jót tesz a sebnek.

Ennek az ellenkezője igaz. A kutyák szája nem éppen steril, rengeteg baktériumot kennek a sebre, valamint a nyalogatás mechanikai irritációt is okoz, például, ha sokat dörzsölik a bőrt, attól is begyulladhat. Mindenképpen meg kell akadályozni a nyalogatást védőgallér vagy kötés használatával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában