Helyi közélet

2016.11.19. 10:47

Szabadidőközpont és intézményfeljújítások

Rohod - Térségjáró körutunkon benéztünk Rohodra is. A nagyvárosok gyűrűjében megbúvó községben az éppen távol lévő Éles Tibor polgármester helyett Czakó Sándor címzetes főjegyző mutatta be településfejlesztési terveiket.

Rohod - Térségjáró körutunkon benéztünk Rohodra is. A nagyvárosok gyűrűjében megbúvó községben az éppen távol lévő Éles Tibor polgármester helyett Czakó Sándor címzetes főjegyző mutatta be településfejlesztési terveiket.

Szeretnék az orvosi rendelőnek és a védőnői szolgálatnak helyet adó egészségházat felújítani, az óvoda eszközpark­ját bővíteni, s az utóbbinál egy kis infrastrukturális beruházásra is pályáztak. S ha az energetikai pályázatukkal is sikerrel járnának, az óvodán s az önkormányzat megerősített tetőzetén napelemek szolgáltatnák az energiát.

– Van a településünkön egy régi, használaton kívüli művelődési ház, amit szeretnénk újra élettel megtölteni. Egy remek szabadidőközpont is válhatna belőle, konditeremmel, klubhelyiségekkel, s ezért a településfejlesztési forrásokra is benyújtottunk egy pályázatot. A kiírás szerint ugyan csak külső felújítás végezhető, de ez már jó alap lehetne a továbblépésre.

– Egy uniós pályázatból 2002-ben felújítottuk az iskolánkat, de a tornaterem korszerűsítése ebből kimaradt. Most a Belügyminisztériumhoz fordultunk, s reméljük, a tartaléklistáról lekerülve talán hamarosan támogatásban részesülhetünk. Igaz, a mi iskolánk is állami fenntartásba került, de mint az épület tulajdonosa kötelességünknek érezzük, hogy a tankerület egyetértésével besegítsünk – vette sorra a legfontosabbakat a főjegyző.

Élelmiszer- és mikuláscsomag

Végezetül megtudtuk azt is, hogy a képviselő-testület döntése alapján – tekintettel az év végére – élelmiszercsomagokkal segítenék a lakosságot, megkönnyítve ezzel is az ünnep előtti készülődést.

Minden háztartásba eljutna az ajándék, amire az önkormányzat 3,3 millió forintot szánt. Több évre visszatekintő hagyomány, hogy a település gyermekintézményeinek, az óvodásoknak és az iskolásoknak biztosítják a mikuláscsomagot, a szülőket tehermentesítve ezzel is. Már meg is vásárolták a piros zsákocskákba valót.

KM-MJ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában