Helyi közélet

2016.11.22. 16:12

Tömegbaleset szimulációs gyakorlatával zárták az Egészségmegőrzési Hetet a Zay-ban

Nyíregyháza - 2016. november 14-18. között került megrendezésre a Nyíregyházi SZC Zay Anna Egészségügyi, Informatikai Szakgimnáziuma és Kollégiumában a Zay Egészségmegőrzési Hét.

Nyíregyháza - 2016. november 14-18. között került megrendezésre a Nyíregyházi SZC Zay Anna Egészségügyi, Informatikai Szakgimnáziuma és Kollégiumában a Zay Egészségmegőrzési Hét.

A résztvevők hasznos ismereteket kaphattak az egészséges életmód kialakításához, de ezen kívül jelentős szerepe volt ennek a hétnek a Zay-s iskolaközösség megerősödése szempontjából is.

Sokszínű, gazdag programot állítottak össze a hét valamennyi napjára a szervezők. Sok tanuló részt vett a bűnmegelőzési társasjátékban, előadások hangzottak el az algák és a probiotikumok szerepéről, szó volt az iskolai közösségi szolgálaton keresztül megvalósuló önkéntesség fontosságáról.

A Naplövő Egyesület tagjai által az iskola udvarán felállított jurtában megismerkedhettünk a jurta világával és a rovásírással. Az emberi szív 3D-s modelljének elkészítése révén bepillantást nyerhettünk a 3D nyomtató gyakorlati alkalmazásának sokszínűségével. Volt többféle szűrővizsgálat, csoportos hangtálterápia, egészséges ételek kóstolója. A wesselényis tanulók részvételével ötleteket kaphattak tanulóink megunt ruhadarabjaik divatossá tételéhez.

Előadásra kerültek a Zay pályázat győztes pályaművei.

A hét zárórendezvényén nagyszabású elsősegélynyújtási bemutatót láthattunk. Egy szimulált tömegbaleset sérültjeinek szakszerű ellátását mutatták be a Vöröskereszt által szervezett Országos Elsősegélynyújtó Verseny 2. és 5. helyezést elért csapatainak tagjai.

- Dr. Jeneiné Makrai Erika, szakmai igazgatóhelyettes -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában