Helyi közélet

2016.11.08. 13:51

Unikumnak számít a különleges borkalauz

Nyíregyháza - Nota bene: Herbaborárium. Amilyen kis helyen elfér a különleges borkalauz, olyan nagy kincs dr. Bene Zsuzsanna hiánypótló alkotása.

Nyíregyháza - Nota bene: Herbaborárium. Amilyen kis helyen elfér a különleges borkalauz, olyan nagy kincs dr. Bene Zsuzsanna hiánypótló alkotása.

A stílusos könyvbemutatón a Lebuj Pincefogadó telt házas közönsége nem csak a szerző szavait itta, kóstolót kapott a gyógy- és füvesborokból. Kiderült, hogy Magyarországon már Mátyás király híres gyógyboros kódexlapjai, korvinái is őrzik ennek az emlékét. Akkoriban is tudták, hogy nem csak borban az igazság, hanem borban az egészség. Dr. Bene Zsuzsanna édesapja borászatának küldetését saját tudásával még markánsabbá tette. Megalkották a – nem gyógyító szándékkal készülő – herbaborokat, melyek kétféle szárított gyógynövényt használnak. Íme, a kipróbált, páratlanul hatásos párosítások: apróbojtorján-citromfű, fehér akác-zsálya, levendula-citromfű, málnalevél-citromfű, galagonya-bodza, gyömbér-ezerjófű, papsajtmályva-citromfű. A Herbaborárium elnevezésű könyv a Tokajbor-Bene Pincészet és Szőlőbirtok tőkéjét dicséri. Ha az olvasó elmélyed benne, minden értékes cseppjét megízlelheti.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában