Helyi közélet

2016.12.09. 19:33

Az idén utoljára üléseztek

Nyíregyháza - Kevés vita, annál több köszönetnyilvánítás fémjelezte az év utolsó megyei közgyűlését.

Nyíregyháza - Kevés vita, annál több köszönetnyilvánítás fémjelezte az év utolsó megyei közgyűlését.

Ünnepélyes pillanatokkal kezdődött az év utolsó megyei közgyűlése pénteken. Kiosztották ugyanis az okleveleket azok között a tehetséges fiatalok között, akik sikerrel szerepeltek a megyei önkormányzat és a Vidék Kincse Egyesület közös fotópályázatán. A Szent László hagyatéka határon innen és túl elnevezésű fotópályázat eredményeként négyen dobogósok lettek, s egy különdíjat is kiosztottak.

Az egyébként vitamentesnek nevezhető közgyűlésen talán a legnagyobb figyelmet a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Bizottságának a vezetőválasztása kapta. Dr. Fülöp Erik jobbikos képviselő módosító javaslatával azt szerette volna elérni, hogy a testület ne 3, hanem 4 fős legyen, Adorján Béla képviselőtársa pedig személycserét javasolt, dr. Helmeczy Lászlót delegálva a tagok sorába. A közgyűlés végül négy ellenszavazat ellenében, 15 igen-szavazattal megválasztotta a bizottság tagjait, amelynek elnöke és alelnöke Farkas Ernő, illetve Dócs Attila lett, harmadik tagja pedig Gyügyei Éva.

A képviselők az ülés végén megköszönték az önkormányzatok és a köztisztviselők egész éves munkáját, s kellemes ünnepeket kívántak egymásnak is.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában