Helyi közélet

2016.12.14. 16:38

Ezt írta a Kelet 70, 60, 40 és 40 éve - A villany sem szorította ki a karácsonyfagyertyákat

Előkaptuk az 1946-os, 1956-os. 1966-os és 1976-os december 14-i Kelet-Magyarországot, hogy nosztalgiázzunk kicsit.

Előkaptuk az 1946-os, 1956-os. 1966-os és 1976-os december 14-i Kelet-Magyarországot, hogy nosztalgiázzunk kicsit.

Hetven éve írtuk

1946. december 14., szombat

Nem aknázták alá a vasutat

Tegnapelőtt este az a rémhír terjedt el a városban, hogy ismeretlenek aláaknázták a kisvárdai vasútvonal Sóstógyógyfürdő mellett húzódó részét. A rémhír – mint a vizsgálat folyamán kiderült – teljesen alaptalan volt. A szakértők és a nyomozócsoport a sínek mellett csak egy 7,5 cm-es ágyúlövedék hüvelyét találták meg, amit valószínűleg a játszadozó gyerekek találtak a mezőn és hagytak a vasúti sínek mellett.

Hatvan éve írtuk

1956. december 14., péntek

Naponta két mázsa szaloncukrot készít az üzem

Nagy a kereslet a boltokban a szaloncukor iránt. Ezért is volt okos gondolat a nyíregyházi cukrászüzem dolgozóitól, amikor elhatározták, hogy megkezdik a készítését. Alig egy hete, hogy belevágtak, s napról napra egyre többet, egyre nagyüzemibb módon termelnek. Meggy, császárkörte, rum, kávé, csokoládé, vanília, ananász és citrom ízesítésű szaloncukrot készítenek.

Ötven éve írtuk

1966. december 14., szerda

Új épületben

Az 1966. évi sajtóünnepségre abban az épületben került sor, amelybe a napokban költözött át a Kelet-Magyarország szerkesztősége és a Szabolcs Megyei Lapkiadó Vállalat. A megyeszékhely belvárosában lévő új sajtóház építésére 2,5 millió forintot fordítottak, s ezen túl új bútorokkal látták el a szobákat. Az eddigi szűkös körülményekkel szemben, a szerkesztőség munkatársai nyugodtabban dolgozhatnak, ehhez több mint húsz jól felszerelt szoba áll az újságírók rendelkezésére.

Negyven éve írtuk

1976. december 14., kedd

Gyertyák Nyírbátorból

A villany nem tudta kiszorítani, még napjainkban is keresett a hagyományos karácsonyfagyertya. Hazánk egyetlen gyertyagyártó üzeme, a nyírbátori növényolajgyár ezért alapos gonddal készült fel az idei ünnepre: több mint 60 tonnát készített. Ez hatmillió szál csavaros és sima kivitelű fehér, sárga, rózsaszín, piros kék és zöld gyertyát jelent.

- KM -

Ezek is érdekelhetik