Helyi közélet

2016.12.07. 15:39

Közös képviselők katasztrófavédelmi tájékoztatása

Nyíregyháza - Szerdán délelőtt a Nyíregyházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség hatósági osztálya szervezett tájékoztató értekezletet a közös képviselők részére.

Nyíregyháza - Szerdán délelőtt a Nyíregyházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség hatósági osztálya szervezett tájékoztató értekezletet a közös képviselők részére. Az eseményen az elmúlt hónapokban végzett lépcsőházi ellenőrzések tapasztalatairól tájékoztatták a résztvevőket, valamint az ünnepek közeledtével a gyertyagyújtás és a fényfüzérek veszélyeire hívták fel a figyelmet.

A leggyakrabban előforduló hiányosságok között sorolható még mindig a tűzoltási felvonulási terület jelölésének hiánya, ezeken a helyeken a parkolás tiltása, valamint a tűzeseti főkapcsoló jelölésének elmulasztása- kezdte tájékoztatóját Sebők Ákos tű. hadnagy, a Nyíregyházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség hatósági osztályának főelőadója. A használati szabályok betartásával kapcsolatban az ellenőrzések során a lépcsőházakon belül a menekülési útvonalon történt tárolás volt- emelte ki a főelőadó.

Ezek mellett nézték a külső tűzoltó vízforrások (tűzcsapok) állapotát, karbantartottságát, a lakóépületekben a száraz felszálló vezetékeket, a lépcsőházakban a meglévő hő- és füstelvezető szerkezetek karbantartottságát, valamint a tetőkre való kijutást, illetve a szomszédos lépcsőházakba az átjutás feltételeit, ahol szabálytalanságot nem tártak fel. A lakóépületek villámvédelmi rendszer felülvizsgálatát is ellenőrizték, itt egy esetben maradt el a felülvizsgálat.

A tájékoztatón elhangzott: fontos, hogy a folyosókon a kiürítéshez használt átengedő képesség biztosítva legyen, így semmilyen esetben sem szűkíthetők le ezek. A közlekedők azon területein, ahol menekülés nem történik (pl. zsákfolyosó végfala és a legközelebbi lakásbejárat közötti terület) növény, babakocsi, kerekesszék, kerékpár, roller, illetve ezekhez hasonló egyéb tárgy a tűzvédelmi hatóság engedélye nélkül elhelyezhető, ha nem nehezíti a tűzvédelmi berendezések, kezelőszerkezetek, közműelzáró szerelvények észlelését, megközelítését, használatát, működését!

Összességében, a lakóépületek tűzvédelmi helyzete fokozatosan javul, az ellenőrzések során egyre kevesebb szabálytalanság, hiányosság tapasztalható Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában