Helyi közélet

2016.12.02. 13:35

Madarakat lestek meg a dögeiek a Rétközi tónál

Döge - A dögei Ölbey Irén Általános Iskola első és második osztályának tanulói, osztályfőnökeik vezetésével madármegfigyelő túrán vettek részt a télies köntösbe öltözött Rétközi-tónál.

Döge - A dögei Ölbey Irén Általános Iskola első és második osztályának tanulói, osztályfőnökeik vezetésével madármegfigyelő túrán vettek részt a télies köntösbe öltözött Rétközi-tónál. A csoportokat a természetkutató szakkör tanulói is segítették a vizsgálódásban. Hatalmas madárcsapatokat sikerült távcsővel, szabad szemmel is megfigyelniük. A csípős szeles idő ellenére láthattak bütykös hattyúkat, kormoránokat, sokféle vadrécét és danka sirályokat is. Gyönyörködhettek a hatalmas rajokban úszó szélhajtó küsz nevű apró halak csoportjaiban is. Megismerhették a téli fülőkét, és a sárga kénvirág gombát melyek a legszebb színű téli gombák közé tartoznak. A kisiskolások az ökoiskolai program keretében tavasszal is visszalátogatnak majd a hatalmas kristálytiszta vizű tóhoz.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában