Helyi közélet

2016.12.13. 08:40

Példátlan az összefogás: folyamatosan érkeznek az adományok Józsefnek és kislányainak

Nyíregyháza - A három lányát egyedül nevelő édesapa, Vadászi József történetét a múlt héten adtuk közre, és ismét bebizonyosodott, hogy a segíteni akarás nem tűnt el a világból.

Nyíregyháza - A három lányát egyedül nevelő édesapa, Vadászi József történetét a múlt héten adtuk közre, és ismét bebizonyosodott, hogy a segíteni akarás nem tűnt el a világból.

Hétfőn is egymásnak adták a kilincset a szerkesztőségünkben az adományozók. Voltak, akik ruhaneműt és cipőt, mások játékot vagy élelmiszert hoztak. Sokan még a nevüket sem mondták meg: szerettek volna anonim módon segíteni, egy olvasónk pedig levélben osztotta meg velünk gondolatait.

Védő oroszlán, de nem anya

„Az apa engedhette volna leánygyermekeit állami gondozásba, de nem tette! Nagyon keskeny az a palló, amelyen egyensúlyoz, onnan nagy százalékban, hamar mélybe szoktak zuhanni. Vadászi József három lányt nevel – kislányokat férfiembernek nem könnyű gondozni. A női gének hordozzák azt a képességet, hogy amikor megszületik a gyermek, az anya azonnal más ember lesz, testben, lélekben. Tudja, érzi, hogy kell a kisbabához nyúlni, ápolni, védelmezni. A férfi nem szül, nem megy át az anyává válás folyamatán. Nekem is volt picike fiúgyermekem, átalakultam védő oroszlánná, de nem anyává. József küzd a gyermekeiért és szerencsére vannak még jó emberek. Kislánya osztálytársának szülője magánemberként ideiglenes fedelet tett a fejük fölé. De ez a megoldás?” – tette fel a kérdést.

Olvasóink tartós élelmiszerrel és ruhaneművel segíthetik szebbé tenni a 8 éves Réka, a 9 éves Zsanett és a 11 éves Bogi karácsonyát, felajánlásaikat szerkesztőségünkbe (Nyíregyháza, Dózsa György u. 4–6.) várjuk.

KM


Nyíregyháza - Cikkünk megjelenése óta szinte folyamatosan csörög a telefon.

 

 

 


Nyíregyháza - A három lányát egyedül nevelő édesapa legnagyobb félelme, hogy ki kell költözniük onnan, ahol élnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában