Helyi közélet

2016.12.20. 11:37

Pénzügyi mentőcsomag felsőfokon

Nyíregyháza, Budapest - A Nyíregyházi Egyetem várhatóan havi 90 millió forintot tud így megtakarítani.

Nyíregyháza, Budapest - A Nyíregyházi Egyetem várhatóan havi 90 millió forintot tud így megtakarítani.

Nyíregyháza. Hat hazai felsőoktatási intézmény tizenkét, összesen 29 milliárd forint értékű PPP kötelezettségét váltja ki az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) ez év december 31-ig. A támogatási szerződéseket ünnepélyes keretek között december 19-én írták alá Budapesten.

– A Nyíregyházi Egyetem is érintett: a szolgáltatóval folytatott sikeres egyeztetést követően intézményünk tanulmányi épületei (B,-D,-E) PPP kötelezettségét vásárolja ki a magyar állam. Ezzel egy jelentős, hosszú távú kötelezettségtől szabadítja meg az egyetemünket. A várható megtakarítás havi 90 millió forint lesz – tájékoztatta lapunkat dr. Kvancz József kancellár.

Elmondta továbbá, dr. Palkovics László oktatásért felelős államtitkár arról is beszélt, hogy 2017-ben tovább folytatódik a PPP projektek kiváltása. A cél változatlan: ezzel is segíteni kívánják a hazai felsőoktatás gazdasági és pénzügyi konszolidációját, összhangban a „Fokozatváltás a felsőoktatásban” elfogadott stratégiai irányelveivel.

KM-NyZs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában